Atentie unde va reparati masina! Registrul Auto Roman a sanctionat peste 80 de service-uri auto!

Service Auto

Ghinion pentru peste 80 de service-uri din Capitala. Acestea au fost sanctionate in urma controalelor derulate de specialistii Registrului Auto Roman si inspectorii Directiei de Sanatate Publica.

In total, in doar o saptamana, au fost aplicate sanctiuni in valoare de peste 200.000 de lei. Cele mai intalnite neconformitati au fost: efectuarea de lucrari de reparatii auto fara autorizatie tehnica sau in afara domeniului autorizat, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea garantiei la lucrarile efectuate, respectiv a certificatelor de garantie, neefectuarea si nementinerea dovezilot sau neinregistrarea rezultatelor inspectiilor finale, nementinerea conditiilor initiale de autorizatie - lipsa verificarii metrologice, atestat sef service expirat, lipsa personal calificat si instruit - sau chiar autorizatii expirate.

Controalele, dar si sanctiunile aplicate au ca scop tragerea unui semnal de alarma in piata service-urilor din Romania si sunt meninta sa descurajeze practicile ilegale din acest domeniu.

Si specialistii Directiei de Sanatate Publica vor fi cu ochii pe agentii economici, in general, pentru a se asigura ca sunt respectate normele in vigoare. DSP recomanda respectrea autorizatiei emise de RAR deoarece aceasta mentioneaza clar care este capabilitatea si care sunt limitele tehnice ale service-ului in domeniul reparatiilor, iar incalcarea acestor autorizatii pun viata soferilor in pericol.

Registrul Auto Roman mentioneaza ca, in ultima perioada, a crescut numarul sesizarilor facute de clientii neumultumiti de maniera in care vehiculele le-au fost reparate. RAR isi asigura clientii ca toate plangerile sunt luate in calcul si sunt facute controale la service-urile reclamate.

Daca vrei sa nu ai probleme, Registrul Auto Roman te sfatuieste sa iti alegi cu grija service-ul unde iti duci masina. Lista acestor unitati este disponibila pe www.rarom.ro. In plus, inainte de a-ti da masina la reparat, verifica si care sunt activitatile specific pentru care este autorizat un service, adica ce are voie sa faca.

Trebuie sa stii ca orice interventie la masina se poate face numai in baza unei comenzi pe care o inregistrezi la introducerea vehiculului in service. Atentie! Contravaloarea facturii prestatiei trebuie sa evidentieze lucrarile efectuate. Iti dai seama ca unitatea service este obligata sa iti elibereze factura!

Daca refuza sa faca acest lucru, poate insemna ca nu functioneaza legal si ca e cazul ca data viitoare sa iti cauti in alta parte. Daca vrei sa fii sigur ca nu ramai cu banii dati aiurea, poti sesiza atat Registrul Auto Roman, cat si Protectia Consumatorului. Te sfatuiesc, totusi, sa verifici inainte cum functioneaza service-ul pe care ai pus deja ochii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter