Care a fost recordul de viteza stabilit pe Transfagarasan de Subaru WRX STI?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 13 Iulie 2018

Zilele trecuta va povesteam ca gigantul Subaru vine in Romania sa-si testeze automobilul pe Transfagarasan. Tot atunci va spuneam si ca de luni pana miercuri, drumul national va fi inchis intre anumite ore si anumite zone. Iata ca azi este joi, iar testul s-a incheiat. Insa avand in vedere ca probele s-au desfasurat pe taram romanesc, ne dorim sa aflam si noi rezultatele.

Subaru nu se sfieste sa vorbeasca despre performanta pe care a realizat-o si dezvaluie si numele modelului care a fost supus testelor pe Transfagarasan. Subaru WRX STI este automobilul care a stabilit recordul de viteza pe Transfagarasan, iar la volanul automobilului s-a aflat nimeni altul decat Mark Higgins (fost pilot britanic).

Traseul de 84.3 kilometri a fost parcurs intr-un timp de 40 de minute, 58 de secunde si 8 zecimi. Daca traseul lung a fost realizat intr-un timp record, s-a calculat timpul si pentru traseul scurt de 12.3 kilometri (intre Balea Lac si Balea Cascada), unde fostul pilot britanic a reusit sa scoata 7 minute, 35 de secunde si 2 zecimi.

Nu este prima oara cand Subaru WRX STI pleaca in lume sa stabileasca recorduri de viteza. Acum doi ani, in 2016, Mark Higgins stabilea recorduri de viteza pe traseul de la Insula Man, iar automobilul era pregatit de cei de la ProDrive.

O a doua oara cand Subaru WRX STI a fost trimis sa cucereasca noi zone din lume a fost in 2017, cand automobilul a fost botezat Type RA NBR si a luat cu asalt circuitul de la Nurburgring, unde a scos un timp de 6 minute si 57.5 secunde pentru un traseu de 20.8 kilometri. De data aceasta, nu Mark Gibbins a fost cel care s-a aflat la volanul automobilului, ci Richie Stanaway.

Romania a intrat si ea in vizorul celor de la Subaru, iar cel mai potrivit traseu pentru a stabili un nou record de viteza a fost Transfagarasanul. Stim deja ca este indragit de multi pasionati de motociclete pentru curbele pe care le are si pentru ca te incarca cu adrenalina, dar nici pilotii de raliuri nu se dau in laturi de la a pune drumul national pe lista lor favorita de trasee.

Asa se face ca drumul national al Romaniei a fost brazdat de luni pana miercuri de Mark Gibbins care s-a aflat la volanul unui Subaru WRX STI si care a mai doborat un record, doar ca de data aceasta intr-o alta locatie decat cele alese pana acum.

Sa speram ca pilotului nu i-a placut doar faptul ca a stabilit un nou record de viteza, ci si peisajul imbietor de pe Transafagarasan.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Black Friday 2018 se anunta extrem de spectaculos in Romania, iar cei de la eMag au anuntat ca vor avea la reducere mai multe masini importante, dar si motociclete. Cei...
de - 15 Noiembrie 2018
O dinamica superioara la volan si o eficienta exemplara, acestea sunt caracteristicile principale ale noului sedan BMW din Seria 3 (G20). Odata cu extinderea portofoliului de motorizari, care include si...
de - 15 Noiembrie 2018
Romanii care s-au stabilit in Italia trebuie sa cunoasca aceasta noua modificare, deoarece vin vremuri grele. In urma adoptarii de curand a unei noi legi, atat romanii care locuiesc in...
de - 15 Noiembrie 2018
2018 marcheaza aniversarea a 30 de ani de la infiintare diviziei motorsport a marcii japoneze, Subaru Tecnica International, cunoscuta la nivel international sub acronimul STI. Pentru a sarbatori acest eveniment,...
de - 15 Noiembrie 2018

Cele mai noi anunturi

5600.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
8950.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
3400.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
12499.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare