Recorduri pe banda rulanta pentru SEAT: peste 257.000 de masini vandute in primele cinci luni din 2019

Spaniolii de la SEAT trec la ora actuala printr-o perioada extrem de buna, iar asta nu mai reprezinta o surpriza pentru niciunul dintre noi. Si atunci cand vorbim despre o perioada buna, vorbim automat si despre niste cifre de vanzare care stau drept dovada in acest sens.

Orice am vrea sa spunem, succesul de care se bucura un constructor si modelele din gama sa se masoara in functie de aceste cifre de vanzari, care dovedesc practic cat de popular sau cat de atractiv este un anumit model in randul clientilor! Asa cum spuneam, cei de la SEAT ne dovedesc de la luna la luna ca lucrurile stau foarte bine in ceea ce ii priveste!

Primele patru luni se incheiasera cum nu se putea mai bine pentru cei de la SEAT, acestia depasind pragul de 200.000 de unitati vandute, ceea ce nu era deloc putin, ba chiar din contra. Luna mai s-a dovedit in cele din urma la fel de buna pentru spanioli, cifra totala de unitati vandute in primele cinci luni ale anului ajungand acum la 257.000. Daca vrem sa facem o comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, trebuie sa va spunem ca vorbim despre o crestere a vanzarilor cu aproximativ 8 procente.

Cifrele obtinute de cei de la SEAT in aceasta perioada nu sunt numai niste cifre bune, ci si niste recorduri pentru producator. Spre exemplu, luna mai a adus un record pentru cei de la SEAT, fiind luna cu cele mai multe unitati vandute din intreaga istorie a constructorului.

De asemenea, cifra de vanzari obtinuta dupa primele cinci luni ale anului, de 257.000 de unitati comercializate, reprezinta, de asemenea, un record istoric pentru spanioli. La acest record istoric reusit de SEAT trebuie sa spunem ca a avut o contributie importanta si brandul Cupra. Vanzarile brandului de performanta au crescut cu aproape 77% in primele cinci luni ale anului, ajungand la o cifra de 10.300 de unitati.

Daca vrem sa studiem un pic parcursul inregistrat de cei de la SEAT pe diverse piete auto europene, vom observa ca cea mai mare crestere la nivel de vanzari a fost inregistrata in Franta acolo unde cifrele au crescut cu aproape 16.5% in primele cinci luni ale anului.

Totusi, in Franta au fost vandute aproape 14.600 de masini in aceasta perioada, in timp ce in Germania au fost comercializate peste 52.900 de masini in aceeasi perioada. De asemenea, cei de la SEAT au inregistrat cresteri si pe alte piete importante precum cele din Italia, Spania sau Marea Britanie.

Newsletter

Whatsapp