Record de vanzari pentru Kia in 2019

Anul 2019 s-a dovedit a fi excelent din toate punctele de vedere pentru Kia, cifrele de vanzari inregistrate la finalul celor 12 luni stand drept dovada incontestabila in acest sens.

2020 Kia Sportage

Conform cifrelor inregistrate la finalul anului ce tocmai s-a incheiat, Kia a vandut in 2019 peste jumatate de milion de masini pe plan european. Este pentru prima data cand Kia reuseste sa depaseasca aceasta borna psihologica pe Batranul Continent, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Mai mult decat atat, cifra din 2019 ii ajuta pe cei de la Kia sa ajunga la cel de-al 11-lea an consecutiv in care a fost obtinuta o crestere a vanzarilor.

Potrivit rapoartelor publicate, Kia a vandut in 2019 un numar exact de 502.845 de unitati, in crestere cu 1.7 procente in raport cu anul 2018. Asa cum spuneam si mai devreme, rezultatul din acest an este cu atat mai imbucurator pentru asiatici cu cat marcheaza cel de-al 11-lea an pe crestere in materie de vanzari pe plan european, ceea ce nu este deloc putin lucru.

Rezultatul din 2019 nu ar fi fost posibil fara aportul vanzarilor obtinute de modelele electrice din gama, cifrele dublandu-se practic pe parcursul anului precedent.

Statisticile realizate de cei de la Kia ne arata ca vanzarile au fost sustinute puternic in 2019 de modelele Ceed, Stonic, Niro si Soul. De asemenea, vanzarile totale de masini electrice si hibride au crescut in 2019 cu 14.4 procente, pana la o cifra de 66.386 de unitati.

Asa cum era de asteptat, cel mai popular si mai cautat model electric din gama celor de la Kia a fost Niro, acesta obtinand o cifra de vanzari de peste 57.000 de unitati.

Producatorul asiatic isi pune toate sperantele in electrificarea gamei, avand estimari optimiste cu privire la cifrele de vanzari din acest segment. Astfel, oficialii Kia au anuntat recent ca vor avea o gama alcatuita din 11 modele electrice pana la sfarsitul anului 2025, atunci cand isi propun sa ajunga la o cifra de vanzari de 500.000 de unitati pe an.

Totodata, cei de la Kia estimeaza ca vor avea o cota de piata de 6.6% pe segmentul dedicat masinilor electrice la nivel global, daca nu sunt luate in calcul vanzarile de electrice din China. In aceste conditii, ne putem astepta la o noua ofensiva din partea celor de la Kia in perioada urmatoare in directia electrificarii, directie adoptata in ultimii ani de tot mai multi producatori de pe scena auto globala.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Kia

Newsletter