RECORD! Productia auto din Romania a ajuns la aproape jumatate de milion de masini. Duster, regele soselelor

Odata cu apropierea anului nou e timpul sa facem raportul pietei auto dfin Romania. 2019 a fost un an cu recorduri pentru producatorii de la noi din tara.

Anul 2019 a fost unul foarte bun pentru cele doua uzine auto din Romania. Dacia si Ford au produs aproape jumatate de milion de masini in primele 11 luni ale anului, ceea ce reprezinta un nou record pentru tara noastra.

In luna noiembrie, pe portile uzinei de la Mioveni au iesit aproape 31.000 de unitati, in timp ce uzina Ford de la Craiova a produs aproape 14.000 de masini. Cele mai multe modele produse in Romania au apartinut clasei Dacia Duster, urmata in top de modelele EcoSport si Puma ale celor de la Ford.

Cifrele din luna noiembrie duc totalul masinilor produse la noi in tara in acest an la 452.272 de unitati. Asta inseamna ca, daca ritmul se pastreaza si in luna cadourilor, la finalul anului vom avea jumatate de milion de masini produse la noi in tara in decurs de un an.

Duster domina si topul productiei anuale, aproape jumatate din numarul total de masini produs la noi in tara fiind din aceasta gama. Urmeaza productia modelelor Ford, la jumatate fata de cifrele lui Duster.

Pe modele, productia de autoturisme din Romania arata astfel:

Dacia Duster – 245.800 unitati
Ford EcoSport & Puma – 125.681 unitati
Dacia Logan – 32.669 unitati
Dacia Sandero – 32.511 unitati
Dacia Logan MCV – 15.611 unitati

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PROGRAM RABLA 2020: OFERTE KIA CEED
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter