RATB va avea o aplicatie mobila care iti spune cand ajunge autobuzul in statii! Cine o face si cat costa?

Articol scris de Adi S., in data de 14 Septembrie 2018

In spatiul media, a aparut de ceva vreme o veste buna pentru bucurestenii care folosesc mijloacele de transport in comun. Pe modelul altor capitale europene, s-ar putea ca si in Bucuresti sa existe o aplicatie RATB prin care oamenii sa poate urmari traseele mijloacelor de transport in comun.

Si mai important decat atat, vor putea urmari live si timpul pe care il mai au de asteptat pana ce va ajunge autobuzul sau tramvaiul de care au nevoie. Insa, cred ca asta va fi destul de greu de implementat daca ne gandim la traficul infernal din Bucuresti si la ambuteiajele in care sunt prinse si autobuzele sau troleibuzele RATB.

In urma unei licitatii de atribuire a acestui contract, firma Radcom Bucuresti a castigat si va urma sa se ocupe de aceasta aplicatie. Radcom este o firma destul de cunoscuta pe piata, jumatate din actiuni fiind detinute de Nicolae Badea, fost patron la clubul Dinamo, si Computerland, o alta firma detinuta de Badea. Radcom Bucuresti are o cifra de afaceri de 48 de milioane de lei si un profit net de 1.27 milioane de lei.

Este interesant faptul ca oferta celor de la Radcom se pare ca a fost mai buna decat cea a unor nume mari din acest domeniu: Vodafone, Orange, Telekom sau RCS&RDS. Contractul a fost atribuit pentru suma de 915.000 de lei, fara TVA.

Ce este interesant este ca cei de la RATB au deja o astfel de aplicatie proprie, care functioneaza si la acest moment. Aplicatia ofera atat orarul de plecare a mijloacelor de transport in comun de la capetele de linie, cat si o estimare a orei la care ar trebui sa ajunga in fiecare statie. Bineinteles, asa cum spuneam si mai devreme, acele estimari nu prea au mare legatura cu realitatea, fiind depasite in cea mai mare parte a zilei.

Mai mult decat atat, aplicatia nici macar nu este folosita de prea multi oameni. Fara niciun fel de promovare atunci cand a fost lansata, sunt putini cei care stiu de o asemenea aplicatie.

In caietul de sarcini al licitatiei este prevazut faptul ca aplicatia va putea fi folosita in mod gratuit de toti cei interesati. Prin aceasta aplicatie, RATB isi doreste sa creasca calitatea serviciilor pe care le ofera clientilor si sa atraga cat mai multi oameni spre mijloacele de transport in comun. Aplicatia va putea fi folosita atat pe dispozitivele Apple, cat si pe cele dotate cu sistem de operare Android.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: ratb, bucuresti
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Black Friday 2018 se anunta extrem de spectaculos in Romania, iar cei de la eMag au anuntat ca vor avea la reducere mai multe masini importante, dar si motociclete. Cei...
de - 15 Noiembrie 2018
O dinamica superioara la volan si o eficienta exemplara, acestea sunt caracteristicile principale ale noului sedan BMW din Seria 3 (G20). Odata cu extinderea portofoliului de motorizari, care include si...
de - 15 Noiembrie 2018
Romanii care s-au stabilit in Italia trebuie sa cunoasca aceasta noua modificare, deoarece vin vremuri grele. In urma adoptarii de curand a unei noi legi, atat romanii care locuiesc in...
de - 15 Noiembrie 2018
2018 marcheaza aniversarea a 30 de ani de la infiintare diviziei motorsport a marcii japoneze, Subaru Tecnica International, cunoscuta la nivel international sub acronimul STI. Pentru a sarbatori acest eveniment,...
de - 15 Noiembrie 2018

Cele mai noi anunturi

5600.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
8950.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
3400.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
12499.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare