RATB va avea o aplicatie mobila care iti spune cand ajunge autobuzul in statii! Cine o face si cat costa?

Articol scris de Adi S., in data de 14 Septembrie 2018

In spatiul media, a aparut de ceva vreme o veste buna pentru bucurestenii care folosesc mijloacele de transport in comun. Pe modelul altor capitale europene, s-ar putea ca si in Bucuresti sa existe o aplicatie RATB prin care oamenii sa poate urmari traseele mijloacelor de transport in comun.

Si mai important decat atat, vor putea urmari live si timpul pe care il mai au de asteptat pana ce va ajunge autobuzul sau tramvaiul de care au nevoie. Insa, cred ca asta va fi destul de greu de implementat daca ne gandim la traficul infernal din Bucuresti si la ambuteiajele in care sunt prinse si autobuzele sau troleibuzele RATB.

In urma unei licitatii de atribuire a acestui contract, firma Radcom Bucuresti a castigat si va urma sa se ocupe de aceasta aplicatie. Radcom este o firma destul de cunoscuta pe piata, jumatate din actiuni fiind detinute de Nicolae Badea, fost patron la clubul Dinamo, si Computerland, o alta firma detinuta de Badea. Radcom Bucuresti are o cifra de afaceri de 48 de milioane de lei si un profit net de 1.27 milioane de lei.

Este interesant faptul ca oferta celor de la Radcom se pare ca a fost mai buna decat cea a unor nume mari din acest domeniu: Vodafone, Orange, Telekom sau RCS&RDS. Contractul a fost atribuit pentru suma de 915.000 de lei, fara TVA.

Ce este interesant este ca cei de la RATB au deja o astfel de aplicatie proprie, care functioneaza si la acest moment. Aplicatia ofera atat orarul de plecare a mijloacelor de transport in comun de la capetele de linie, cat si o estimare a orei la care ar trebui sa ajunga in fiecare statie. Bineinteles, asa cum spuneam si mai devreme, acele estimari nu prea au mare legatura cu realitatea, fiind depasite in cea mai mare parte a zilei.

Mai mult decat atat, aplicatia nici macar nu este folosita de prea multi oameni. Fara niciun fel de promovare atunci cand a fost lansata, sunt putini cei care stiu de o asemenea aplicatie.

In caietul de sarcini al licitatiei este prevazut faptul ca aplicatia va putea fi folosita in mod gratuit de toti cei interesati. Prin aceasta aplicatie, RATB isi doreste sa creasca calitatea serviciilor pe care le ofera clientilor si sa atraga cat mai multi oameni spre mijloacele de transport in comun. Aplicatia va putea fi folosita atat pe dispozitivele Apple, cat si pe cele dotate cu sistem de operare Android.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: ratb, bucuresti
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa succesul repurtat cu modelul EcoSport, Ford se pregateste să lanseze in producție la Craiova un nou SUV. Potrivit colegilor nostri de la Automotive News, noul model se va...
de - 18 Ianuarie 2019
Britanicii de la Lotus traverseaza o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in anul 2018 stand dovada in acest sens. Poate ca nu sunt multi cei care s-au gandit in...
de - 18 Ianuarie 2019
Inceputul noului an a insemnat pentru cei de la Ford si un moment perfect pentru a isi reconsidera strategia pe termen scurt la nivel european. In acest sens, Ford Europa...
de - 18 Ianuarie 2019
Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare