Controale facute de RAR si Politie privind relatia dintre asiguratori si service-uri! Iata ce nereguli au fost gasite!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 Mai 2018

Inca de anul trecut vorbim despre ITP-uri care se fac pe sub mana sau care nu respecta in totalitate regulile de functionare. Asa se face ca unele automobile pleaca din service-ul ITP cu defectiuni grave, specialistii inchizand ochii pentru o suma de bani in plus fata de pretul verificarii, facand fel de fel de artificii prin care sa para ca automobilul este perfect.

Tocmai de aceea dam pe strada de automobile cu ITP valabil care practic abia se mai tin pe roti. Nici in situatiile in care un service trebuie sa repare o masina cu ajutorul asigurarii nu este mare diferenta, si aici existand relatii stranse intre casele de asigurare si service-urile care sunt insarcinate cu repararea masinilor.

Comisiile de RAR si Politie au inceput sa deruleze controale ample pentru a verifica service-urile si casele de asigurari si pentru a identifica neregulile si unde se produce frauda. O parte din controale au lasat la suprafata faptul ca unele dintre service-uri nu respecta solutiile tehnice pe care le propun asiguratorii. Asiguratorii isi doresc solutiile tehnice cele mai ieftine, cei din service vor inlocuirea completa a unor piese pentru ca asta le aduce si lor mai multi bani.

Unde este interesul pentru viata clientului? Nicaieri… cam asa traim in Romania anului 2018, unde soferul pagubit este doar un pion sau un motiv in plus pentru o evaziune fiscala sau o frauda de proportii uriase.

Frauda de proportii uriase ar mai fi si faptul ca unele masini sunt reparate in baza politei de asigurare, insa nu au fost accidentate. Asa ca se inventeaza un accident, masina fiind reparata fara ca soferul sa mai scoata bani din buzunar, cum ar fi si normal.

Un alt model de frauda romaneasca ar fi repararea unor masini care aveau la baza polite de asigurare ale altor masini. Nimic nou sub soare, as spune eu. Este o practica veche pe care toata lumea o cunostea cu siguranta.

Ceea ce este mai tragic este faptul ca nimeni nu se gandeste cu adevarat la siguranta ta atunci cand duci masina la reparat, ci incearca sa gaseasca portite catre ceva surplus financiar care, din pacate, vine de cele mai multe ori la pachet cu lipsa de constiinta daca masina ta va suferi… asiguratorul sau service-ul va inchide ochii si va spune ca nu a stiut nimic. Doar nu-si vor taia craca de sub picioare singuri.

Fratele prietenului meu are o replica preferata care me amuza, insa in cazul de fata cred ca se potriveste perfect ca slogan al tarii noastre: “Ai incredere, n-ai nicio baza!”

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Producatorii japonezi se alatura, astfel, unor nume ca Nissan si Toyota, care au renuntat complet la aceasta tehnologie, motivul fiind scaderea vanzarilor si noile reguli privind emisiile de dioxid de...
de - 18 Octombrie 2018
Strategia electrificarii a fost primita cu bratele deschise de cei de la Porsche, planurile anuntate in aceasta directie fiind extrem de serioase. In urma cu doar cateva zile vorbeam despre...
de - 18 Octombrie 2018
Razboiul comercial dintre Statele Unite si China a inceput oficial abia in luna iulie a acestui an, insa efectele lui se vad cat se poate de serios. Luna iulie a...
de - 18 Octombrie 2018
Desi nu au trecut prea multi ani de la incheierea crizei economice care a afectat intreaga lume, multe voci specializate sustin faptul ca lumea va avea de furca cu o...
de - 18 Octombrie 2018

Cele mai noi anunturi

4750.00 EUR - 18 Octombrie 2018
4250.00 EUR - 18 Octombrie 2018
0.00 RON - 18 Octombrie 2018
13370.00 EUR - 18 Octombrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare