Bombele pe roti"¦ trase pe dreapta! Iata cate masini au fost gasite in neregula, conform RAR!

Rable strazi

Inconstienta la volan! Aproape 4000 de soferi verificati anul trecut de Registrul Auto Roman conduceau adevarate bombe pe roti si riscau, pe langa viata lor, si pe a altor participanti la trafic.

Cele 3781 de masini au fost gasite cu probleme la sistemele de directie sau franare, dar si la fuzete si punti. Nu sunt singurele masini cu probleme. Dintre cele 76.678 de vehicule trase pe dreapta de RAR in 2016, aproximativ jumatate au fost gasite cu ceva probleme.

Ca sa iti faci o imagine cat mai completa, iti spun ca aproape 38% dintre masinile verificate nu au fost in conformitate cu normele de siguranta rutiere.

Chiar si asa, reprezentantii Registrului Auto Roman spun ca aceste date nu reprezinta starea generala a parcului auto din Romania. Si asta pentru ca in cadrul controalelor la care iau parte si politistii, sunt trase pe dreapta masinile identificate cu posibile probleme.

Adica ele atrag oricum atentia politistilor. Este vorba despre masinile mai vechi, care trosnesc din toate incheieturile si care vin asa… agale intr-un nor de fum! Sunt sigur ca ai vazut macar o data o astfel de masina. De altfel, norul asta de fum si emisiile rezultate sunt o alte mare problema cu care se confrunta autoritatile din Romania.

Crezi ca vei fi iertat daca poluezi fara jena? Ei bine, te inseli! E o abatere tehnica la fel de grava ca avaria sistemului de lumini sau a celui de frana sau directie. Asa ca daca te stii cu musca pe caciula, mergi la un service si rezolva-ti problemele. Nu de alta, dar s-ar putea sa te scoti mai ieftin daca faci asta din timp si la timp, decat daca ajungi sa fii amendat de politie si trimis sa iti rezolvi problemele de la masina.

Nu doar soferii au fost buni de plata anul trecut dupa ce au ales sa iasa la plimbare cu bombe pe rosti. Registrul Auto Roman a aplicat, in 2016, amenzi de peste 1.750.000 lei operatorilor care efectuau activitati de reparatii, reglare, reconstructive vehicule sau dezmembrari auto. Peste 900 de operatori economici au fost suspendati, dupa ce Registrul Auto Roman a controlat peste 3100 de astfel de operatori.

Cele mai des intalnite abateri de la legislatie au fost lipsa autorizatiilor tehnice sau efectuarea de lucrari in afara domeniului autorizat. In plus, specialistii au remarcat lipsa dovezilor privind efectuarea inspectiilor finale si lipsa dovezilor privind acordarea garantiei legale pentru lucrarile efectuate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter