Grupul PSA reduce costurile la Opel

Grupul PSA a luat decizia de a impune un plan prin care urmeaza sa fie urmarita scaderea costurilor in ceea ce priveste uzina Opel din Ruesselsheim, ceea ce atrage dupa sine cateva schimbari importante in activitatea fabricii producatorului german.

Opel Insignia

Asa cum stim cu totii, Opel nu o duce chiar atat de bine precum si-ar dori cei din conducere, drept pentru care niste masuri de austeritate pareau sa fie inevitabile in cele din urma.

Spre exemplu, vanzarile Opel in ceea ce priveste modelele Insignia sau Zafira au fost cu mult sub asteptarile celor din conducere! In aceste conditii, s-a ajuns in cele din urma la concluzia ca este nevoie de o reorganizare a productiei din cadrul uzinei Opel din Ruesselsheim!

Astfel, presa germana noteaza ca incepand cu luna octombrie, angajatii Opel vor lucra in schimburi mai scurte. Aceasta decizie de reorganizare a activitatii a fost luata ca urmare a masurilor de scadere a costurilor pregatite de Grupul PSA in Germania. Asadar, mai aflam cu aceasta ocazie de la purtatorul de cuvant al Opel ca proramul de lucru in schimburi scurte va fi mentinut pentru o perioada de sase luni.

De asemenea, acelasi oficial a mai transmis ca viitorul fabricii este asigurat in conditiile in care aceasta va fi uzina in care incepand cu anul 2021 va fi demarata productia lui Opel Astra. Asadar, angajatii din cadrul acestei uzine nu au de ce sa isi faca griji pe termen lung, problemele urmand sa inceteze odata de procesul de productie al noilor modele Astra va fi demarat!

La ora actuala, asa cum probabil ca stiti deja, in cadrul uzinei Opel din Ruesselsheim sunt produse modelele Insignia si Zafira, modele care nu au inregistrat cifre de vanzari atat de bune in ultima perioada, spre dezamagirea celor din conducere.

Vanzarile modelului Insignia au scazut in primele sase luni din 2019 cu 36 de procente, ceea ce nu este deloc putin. Mai mult decat atat, cifrele de vanzari inregistrate de Zafira in prima jumatate a anului au scazut cu nu mai putin de 58 de procente, ceea ce este cu adevarat ingrijorator pentru cei de la Opel!

In conditiile in care vanzarile celor doua modele au tot continuat sa scada, o astfel de decizie din partea celor de la PSA era inevitabila in cele din urma, activitatea de productie avand nevoie de o ajustare! Ramanem cu ochii pe cei de la Opel si in perioada urmatoare pentru a vedea cum vor evolua lucrurile in aceasta privinta!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter