Grupul PSA dezminte informatiile conform carora noul Peugeot 308 va fi produs in Germania si Marea Britanie

Grupul PSA dezminte informatiile conform carora noul Peugeot 308 va fi produs in Germania si Marea Britanie

In urma cu aproape o saptamana, Grupul PSA a anuntat ca va incepe sa produca utilitare pentru Peugeot, Citroen si Opel in cadrul uzinei sale din Gliwice, Polonia. Astfel, cei de la PSA continua procesul de restructurare al uzinelor sale de pe continentul european, dorindu-si ca intr-un final sa obtina o eficienta mai mare in activitatea de productie.

In acest context, pe piata au inceput sa isi faca aparitia tot felul de zvonuri cu privire la unele decizii pe care le vor lua cei de la PSA cu privire la productia unor modele din gama. Spre exemplu, in urma cu cateva zile, au aparut primele zvonuri in acest sens cu privire la viitoarele modele Peugeot 308 si Opel Astra.

Mai exact, mai multe publicatii internationale de specialitate au dat ca sigura o informatie conform careia modelele Peugeot 308 si Opel Astra ar urma sa fie produse impreuna la uzinele PSA din Ellesmere Port (Marea Britanie) si Ruesselsheim (Germania).

Ba mai mult decat atat, pentru a intari aceste zvonuri, publicatiile in cauza au spus ca informatia vine chiar din interiorul Grupului PSA, citand surse din conducerea constructorului. Insa, in cele din urma, se pare ca nu a fost vorba decat despre niste zvonuri, care nu au prea mare legatura cu realitatea!

Grupul PSA a tinut sa iasa in fata cu un raspuns pe aceasta tema, dezmintind astfel partial tot ceea ce s-a scris in ultimele zile. Mai exact, Grupul PSA transmite cu aceasta ocazie ca “nu exista planuri pentru ca Peugeot 308 sa fie produs in Germania si Marea Britanie”. Totusi, cei de la PSA nu au mentionat in aceasta declaratie si modelul Opel Astra, ceea ce lasa loc de interpretari, bineinteles! Este posibil totusi ca Opel Astra sa fie produs in cele din urma intr-una dintre cele doua tari. In incheiere, cei de la PSA anunta ca “vor face un anunt oficial la momentul potrivit”.

Asa cum probabil ca stiti deja, modelele Peugeot 308 sunt produse in prezent intr-o uzina a celor de la PSA din Sochaux, Franta. Totodata, modelele Opel Astra se afla in linia de productie din doua uzine: Ellesmere Port si Gilwice. Avand in vedere ca Opel este practic acasa in Ruesselsheim, se pare ca cei de la PSA s-au gandit in ultima perioada la mutarea productiei lui Astra din Marea Britanie in Germania. Ramane de vazut ceea ce se va intampla in cele din urma in acest sens!

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp