Programul Rabla 2017 incepe in 24 aprilie

Programul Rabla 2017 incepe in 24 aprilie

Am tot vorbit in acest inceput de an despre Programul Rabla, insa pana acum nu aveam exact cea mai importanta informatie cu privire la acesta: data de incepere. Ei bine, acum suntem in masura sa va anuntam ca editia din acest an a Programului Rabla va debuta incepand cu data de 24 aprilie. Anuntul a fost facut chiar de Daniel Constantin, ministrul ce tocmai a fost inlocuit in urma unor jocuri de culise din cadrul guvernarii PSD-ALDE.

Stim ca asteptarea a fost lunga pentru cei interesati de editia din acest an a Programului Rabla, insa ne putem bucura acum ca avem in sfarsit o data de incepere. Si, uitandu-ne un pic la ceea ce s-a intamplat anul trecut, ne putem bucura de faptul ca Ministerul Mediului a reusit in acest an sa dea drumul programului cu aproape doua luni mai devreme.

Chiar daca au existat unele zvonuri care indicau o crestere a primei de casare, aceasta a ramas in cele din urma la valoarea cunoscuta de toata lumea – 6.500 de lei. Singura modificare pe care au adaugat-o in acest an cei de la Ministerul Mediului este o noua regula cu privire la gradul de emisii de dioxid de carbon pe care il inregistreaza masina pe care vreti sa o achizitionati.

Conform acestei noi reglementari introduse, pentru a putea primi prima de casare in valoare de 6.500 de lei, va trebui sa va indreptati atentia catre un automobil care dispune de un grad de emisii de dioxid de carbon de cel mult 130 de grame/kilometru. Iar acest prag maxim despre care vorbim va scadea chiar in anii urmatori, urmand ca in anul 2018 sa ajunga la 120 grame CO2/kilometru, iar in 2019 la 110 grame CO2/kilometru.

Avand ca obiectiv declarat incurajarea participantilor la program de a-si cumpara modele care sa polueze cat mai putin, cei de la Ministerul Mediului au introdus chiar si un bonus special. Acesta este in valoare de 1.500 de lei si va fi acordat celor care isi vor indrepta atentia catre un model cu emisii de cel mult 98 grame CO2/kilometru.

Programul Rabla Plus aduce cu sine un bonus in valoare de 45.000 de lei pentru aceia care isi doresc sa isi achizitioneze un model electric. De asemenea, pentru un model plug-in hybrid, cu incarcare la priza, Ministerul Mediului acorda un bonus de 20.000 de lei. Modelele in cauza trebuie sa dispuna de un grad de emisii de cel mult 50 grame CO2/kilometru.

VIDEOCLIPUL ZILEI