Programul Rabla continua si in 2017

Program Rabla

Daca ultimele zile ne-au adus destule stiri proaste cu privire la prioritatile noilor guvernanti in legatura cu infrastructura rutiera din Bucuresti si din tara, acum avem noutati in legatura cu programul Rabla. Si de data asta promitem ca venim cu vesti bune. Programul Rabla va continua si in 2017, ba chiar va beneficia de un fond ceva mai mare decat cel din anul precedent.

Programul Rabla a ajuns pentru prima data in tara noastra in urma cu 13 ani, de atunci si pana astazi dovedindu-se a fi un real succes. Cu obiectivul principal de a reinnoi parcul auto national, programul in cauza aloca sprijin financiar celor care isi doresc sa isi cumpere un automobil nou in dauna celui vechi. Anul trecut, guvernarea Ciolos a acordat chiar mai multe suplimentari de tichete, programul reusind intr-un final sa ajunga la aproape 25.000 de beneficiari.

Sfarsitul lunii ianuarie ne aduce stiri despre continuarea acestui program si in anul viitor, vesti anuntate chiar de noul ministru al Mediului, Daniel Constantin. Prima veste buna este ca programul va demara in acest an cel tarziu la sfarsitul lunii aprilie, cu doua luni mai devreme fata de anul trecut. Cealalta veste cu adevarat buna este ca programului ii va fi alocata o suma chiar mai mare fata de cea din anul precedent.

Administratia Fondului de Mediu este institutia care se ocupa cu finantarea Programului Rabla, aceasta dispunand in acest moment de un fond de aproximativ doua miliarde de lei stransi in anii trecuti. Celor doua miliarde li se alatura un alt miliard colectat din certificatele de emisii de dioxid de carbon.

Asadar, vestile aduse de Daniel Constantin se dovedesc a fi cu adevarat imbucuratoare pentru cei care isi propun ca in acest sa isi achizitioneze un automobil nou. Mai ales in conditiile in care, zilele trecute, erau vehiculate anumite zvonuri care lasau sa se inteleaga ca exista posibilitatea ca programul Rabla sa se sfarseasca.

De asemenea, noul ministru a dat asigurari ca in locul timbrului de mediu nu va fi introdusa o alta taxa suplimentara. Legea care prevede eliminarea timbrului de mediu a fost promulgata la inceputul anului de presedintele Klaus Iohannis. Aceasta taxa va fi eliminata incepand cu data de 1 februarie.

Ramane de vazut insa cum se vor descurca cei de la Administratia Fondului de Mediu in aceasta situatie, fondurile lor fiind integral sustinute pana in prezent chiar din aceste taxe de mediu platite de cetateni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter