Profit record pentru Volvo in 2017

Articol scris de Adi S., in data de 13 Februarie 2018

Suedezii de la Volvo se bucura de un trend ascendent in ultimii ani, inregistrand cifre de profit extrem de bune an de an. Inceputul fiecarui an aduce in prim planul fiecarui producator cifrele finale inregistrate de-a lungul anului precedent, cifre care stau la baza strategiilor si planurilor pentru perioada urmatoare.

Desi pentru multi se dovedeste a fi un moment destul de tensionat, iata ca pentru cei de la Volvo lucrurile stau mult mai bine. Mai ales daca luam in considerare ca acestia s-au si obisnuit sa nu aiba probleme, ultimii ani fiind unii dintre cei mai buni din intreaga perioada de activitate a companiei. 

Nu mai lungim vorba si trecem direct la cifre, acestea aratand exact evolutia fiecarui producator in parte. Vorbind despre profitul operational inregistrat in anul 2017, cei de la Volvo se pot lauda cu o crestere de 28 de procente.

Profitul inregistrat in 2017 reprezinta cea mai buna performanta de acest gen din istoria companiei. De asemenea, trebuie sa mai spunem si ca producatorul nordic ajunge astfel la patru ani neintrerupti cu cifre de vanzari in crestere. Si mai exact decat atat, profitul operational declarat de cei de la Volvo pentru anul 2017 a fost de 1.76 miliarde de dolari. 

De-a lungul anului 2017, cei de la Volvo s-au bucurat de o cerere din ce in ce mai masiva venita dinspre China, o piata extrem de importanta pentru producator. Datorita acestei cereri din ce in ce mai crescute, Volvo se poate lauda cu o cifra de vanzari de peste 571.000 de autovehicule.

In comparatie cu numarul de masini vandute in anul 2016, cei de la Volvo se bucura si la acest capitol de o crestere cu 7 procente. Pe langa cererea masiva din China, Volvo se bucura de o reputatie excelenta si pe Batranul Continent. 

Hakan Samuelsson, CEO-ul producatorului suedez, a remarcat si el perioada excelenta prin care trece compania pe care o reprezinta, neputand fi altfel decat extrem de bucuros si multumit. Acesta a tinut sa precizeze ca business-ul pe care il conduce s-a transformat complet din 2010, atunci cand Volvo a fost cumparat de Geely de la Ford.

Incepand din acel an, Volvo s-a bucurat de o crestere constanta la toate capitolele, culminand in 2017 cu acest profit operational de 1.76 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Samuelsson ne spune si ca Volvo se pregateste deja in acest moment pentru o etapa de crestere sustenabila la nivel global.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: volvo, vanzari, profit, record
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

BMW Isetta a fost produs, ultima oara, acum 56 ani. Conceptul nu va disparea, deoarece o companie elvetiana va reintroduce pe piata masina urbana cu o singura usa si doua...
de - 21 August 2018
Noile tinte de emisii sunt deja cunoscute de toti producatorii, acestia avand inca ceva timp la dispozitie pana in 2020 pentru a le si atinge. In caz contrar, constructorii auto...
de - 20 August 2018
China reprezinta cea mai mare piata auto din lume, iar asta ne-o arata si atentia tuturor producatorilor auto pentru ceea ce se intampla acolo. Tot in aceste zile am aflat...
de - 20 August 2018
Celebra casa de licitatii RM Sotheby’s pregateste un eveniment pentru data de 25 august, in care va fi scos la licitatie un exemplar special Lexus LFA. Spunem special deoarece aceasta...
de - 20 August 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare