Productivitatea uzinelor Volkswagen a crescut “peste asteptari” in 2019

Germanii de la Volkswagen trec la aceasta ora printr-o perioada extrem de buna, reprezentantii constructorului anuntand ca a fost inregistrata o productivitate “peste aseptari” in acest an.

Volkswagen

Constructorul german a anuntat inca de la inceputul anului ca isi propune ca productivitatea fabricilor sale sa creasca pe parcursul acestui an, scopul principal fiind acela al economisirii unor sume importante de bani. Ei bine, se pare ca germanii au reusit sa se tina de ceea ce si-au propus, anuntand acum o productivitate “peste asteptari” a uzinelor sale, tinta anuala de 5% fiind depasita.

Insa nu numai productivitatea a fost importanta pentru cei de la Volkswagen in aceasta perioada, producatorul german dorindu-si si sa scada costul de productie per vehicul. Si, din cate se pare, acest lucru le-a si reusit celor de la Volkswagen, drept pentru care acum putem vorbi despre niste economii estimate la nu mai putin de 500 de milioane de euro.

In aceste conditii, datorita eficientizarii productiei, pentru perioada cuprinsa intre anii 2019 si 2023, reprezentantii producatorului german estimeaza ca economiile vor ajunge la un nivel de aproximativ 2 miliarde de euro, ceea ce nu este deloc putin!

Andreas Tostmann, membru in board-ul de conducere al Volkswagen si responsabil de productie si logistica, este cel care a facut anuntul cu privire la indeplinirea obiectivelor despre care am vorbit mai devreme.

Astfel, aflam de la Tostmann ca “in 2019, productivitatea Volkswagen a crescut cu 6 procente”. Mai mult decat atat, oficialul producatorului german ne mai spune ca este pentru prima data incepand cu anul 2013 cand Volkswagen a reusit sa scada costurile de productie per vehicul! Cresterea productivitatii cu 6% i-a luat prin surprindere chiar si pe cei din cadrul structurii de conducere a

Volkswagen, obiectivul initial fiind stabilit la un nivel de 5 procente! Bineinteles, in conditiile in care anul 2019 se dovedeste a fi un succes din acest punct de vedere, cei de la Volkswagen isi propun acum cateva obiective si mai indraznete pentru anii urmatori.

Astfel, aflam de la conducerea VW ca unul dintre obiectivele care trebuie indeplinite pana in anul 2025 faca referire la cresterea productivitatii cu nu mai putin de 30 de procente.

Mai mult decat atat, germanii isi doresc ca emisiile de dioxid de carbon ale uzinelor sale sa scada cu pana la 50% pana in anul 2025, prin comparatie cu anul 2015! Asadar, ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in anii urmatori!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter