Porsche a inceput productia modelului electric Taycan

Porsche a inceput productia noului model Taycan in cadrul noii unitati de productie de la Zuffenhausen, o uzina la care producatorul german de lux a lucrat intens in ultimii aproape patru ani pentru a o pune pe picioare.

2020 Porsche Taycan Turbo S

Albrecht Reimold, membru al Comitetului executiv pentru productie si logistica in cadrul Porsche AG, a declarat cu ocazia deschiderii noului punct de lucru ca “aceasta noua fabrica reflecta traditia marcii si transmite un semnal clar despre viitorul Porsche”.

De asemenea, Reimold mai transmite ca “a fost o decizie deliberata ca Porsche Taycan sa fie construit in cadrul noii uzine de la Zuffenhausen - casa de suflet a marcii”. Productia primelor automobile destinate clientilor a inceput, asa cum era programat, la data de 9 septembrie.

Porsche sustine ca asamblarea noilor modele Taycan are lor intr-o “fabrica a viitorului”, care ne este prezentata ca fiind “flexibila si conectata”. De asemenea, oficialii constructorului transmit ca productia noilor modele se face folosind tehnologie de productie 4.0, acesta fiind un pas suplimentar in directia “Zero Impact Factory” - fara niciun impact negativ asupra mediului.

Mai exact, productia noilor modele Porsche Taycan cu propulsie cu zero emisii din cadrul uzinei Zuffenhausen va fi neutra din punct de vedere al dioxidului de carbon. Lasand la o parte utilizarea energiei electrice din surse regenerabile si a biogazului pentru a genera caldura, noile hale de productie sunt proiectate sa fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic.

Proiectul de constructie al noii uzine a inclus mai multe subproiecte individuale, fiecare avand un obiectiv important. Rezultatul a fost un atelier de caroserii, unul de vopsitorie, o fabrica pentru producerea de motoare si componente electrice, o hala de asamblare a automobilelor si tehnologia de transport care sa le unească pe toate.

In total, vorbim despre 35.000 de tone de otel care au fost utilizate pentru noua unitate de productie. Suprafata totala a cladirilor se ridica la nu mai putin de 170.000 de metri patrati.

Albrecht Reimold mai transmite cu aceasta ocazie ca “s-a construit o fabrica in interiorul unei fabrici - in mijlocul orasului, in cele mai limitative spatii, in cel mai scurt timp posibil si fara a perturba unitatea de productie existenta, care rula la capacitate maxima.

Acelasi Reimold concluzioneaza astfel ca “fabrica a fost finalizata in termen si fara niciun fel de dezavantaje majore”. Din cadrul echipei care a lucrat pentru construirea acestei uzine au facut parte nu mai putin de 130 de companii si furnizori.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Porsche

Newsletter