Vizita la fabrica: Iata cum este construit un Bugatti Chiron

Vizita la fabrica: Iata cum este construit un Bugatti Chiron

Cand spunem Bugatti Chiron ne gandim imediat la unul dintre cei mai puternici bolizi care pot fi gasiti in acest moment pe piata auto. Construit intr-o serie limitata de doar 500 de exemplare, Chiron a devenit rapid unul dintre visurile oricarui pasionat auto.

Din pacate pentru multi dintre iubitorii auto din toate colturile lumii, pretul lui de pornire de aproximativ 2.4 milioane de euro face ca acest model sa ramana doar un vis. Dar sa descoperim astazi unde sunt pusi pe picioare acesti bolizi si care este procesul care sta in spatele dezvoltarii modelelor Chiron.

In primul rand trebuie sa va spunem ca daca te-ai hotarat sa dai comanda pentru un Bugatti Chiron nu inseamna ca in cateva zile il vei si putea conduce. Nu! Pentru a prinde viata un asemenea hipercar, inginerii Bugatti lucreaza chiar si 9 luni pentru a-l dezvolta de la cap la coada.

Tot procesul de productie prin care trece un model Chiron pana la a fi gata de a lua drumul spre noul proprietar se desfasoara in uzina producatorului din Molsheim, Alsacia. Aici se regasesc 20 de angajati ai celor de la Bugatti care lucreaza manual pentru a aranja asa cum trebuie cele aproximativ 1.800 de componente ale modelului Chiron.

De exemplu, in acest moment la care voi cititi aceste randuri, in uzina din Alsacia sunt in lucru 12 exemplare Chiron. Fiind vorba despre un proces manual pentru fiecare componenta in parte, cei de la Bugatti isi propun sa puna pe picioare anual un numar de doar 70 de unitati.

Trebuie sa intelegeti ca tot procesul dureaza atat de mult dat fiind faptul si ca modelele Chiron sunt extrem de personalizabile. Spre exemplu, este foarte putin probabil ca doua dintre cele 500 de unitati care se vor realiza sa fie identice.

Ca sa va faceti o idee despre ce vorbim, va spunem ca cei care comanda un model Bugatti Chiron pot opta intre 23 de nuante in care poate fi vopsita caroseria, 8 versiuni diferite de fibra de carbon, 31 de culori diferite pentru pielea de la interior sau alte 30 de variante cu privire la felul cusaturilor de la interior. Chiar si covorasele si centurile de siguranta sunt propuse in felurite variante.

In final, va amintim ca modelele Bugatti Chiron sunt echipate cu o unitate de motorizare W16, cu o capacitate cilindrica de 8.0 litri, capabile sa dezvolte nu mai putin de 1500 de cai putere si un cuplu maxim de 1600 Nm. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care este limitata electronic la 420 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in mai putin de 2.5 secunde.

VIDEOCLIPUL ZILEI