Probleme noi pentru Volkswagen. Grupul german, pus oficial sub acuzare in Canada

Problemele nu se mai termina pentru Volkswagen, dupa scandalul Dieselgate.

Grupul auto Volkwagen a fost pus oficial sub acuzare in Canada, pentru incalcarea legii privind Protectia Mediului. Instrumentarul procurorilor canadieni include 60 de capete de acuzare.

Autoritatile canadiene au lansat inca din 2015 o investigatie in privinta masinilor Volkswagen,aveau instalate softuri care sa ascunda faptul ca nu respectau standardele in prinvinta emisiilor de poluare. Printre acuzatii figureaza nu numai incalcarea normelor, ci si furnizarea de informatii false. Audierile sunt programate sa inceapa pe 13 decembrie, la Curtea de Justitie din Ontario.

Grupul Volkswagen nu a avut deocamdata nicio reactie oficiala.

Noul proces deschis in Canada promite sa afecteze si mai mult bugetul companiei germane. Pana acum, nemtii au fost nevoiti sa suporte amenzi de peste 30 de miliarde de euro, dupa anchetele pornite in Statele Unite si in mai multe tari europene. Pe langa aceasta suma, Volkswagen a trebuit sa cheltuiasca peste 7 miliarde de euro pentru a rectifica problemele la masinile deja vandute. Scandalul nu pare sa fi afectat insa si vanzarile grupului german, care este lider mondial in privinta vanzarilor de autovehicule.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Bugatti

Newsletter