Primul SUV Rolls-Royce va iesi pe piata in 2018

Rolls-Royce SUV Camouflaged Prototype

Dupa atatea speculatii, discutii si teasere, intr-un final avem imaginile cu noua masina a celor de la Rolls-Royce. Compania a dat publicitatii cateva poze ale viitorului SUV Rolls-Royce Cullinan si, desi masina este camuflata, putem observa atat forma cat si cateva indicii de design.

Reprezentantii companiei britanice au declarat, atunci cand au dezvaluit si primele imagini, ca noul lor model nu va fi un SUV traditional. In plus, ei au mai spus ca masina va intra incepand cu saptamana aceasta intr-un program riguros de testari. Acestea vor continua, dupa sarbatorile de iarna, cu cateva probe care se vor desfasura la Cercul Arctic, desi masina este destinata mai ales pietei din Emiratele Arabe.

Alegerea locului de teste esta cu adevarat surprinzatoare, dar zvonurile din industrie spun ca viitorul SUV va participa, in cele din urma, si la o serie de testari in desertul din Emirate. Prototipul din imagini indica clar ca modelul va avea un corp cu cinci usi mai conventional, si ca va purta caracteristici de design specifice brandului, cum ar fi grila radiatorului impozanta si verticala ce se intinde spre o capota usor ridicata, care permite vopsirea in doua tonuri de culoare.

SUV-ul Cullinan va beneficia, conform zvonurilor aparute in presa din strainatate, si de un nou sistem de suspensie, dar si un sistem de tractiune integrala. Ceea ce este cu adevarat interesant, este faptul ca cei de la Rolls-Royce au recunoscut faptul ca adeptii marcii sau proprietarii fideli au vazut deja modelul care este transportat, in acest moment, la Cercul Arctic pentru a-i testa durabilitatea si tractiunea.

Cei de la Rolls-Royce nu au dezvaluit inca nici un detaliu tehnic al viitorului model, dar ceea ce se stie deja este ca SUV-ul Cullinan va fi construit pe o platforma de aluminiu usoara, care va sta la baza tuturor modelelor noi care se vor produce incepand cu 2018.

La Salonul Auto de la Frankfurt din 2015, Torsten Muller-Otvos, seful Rolls Royce, a dezvaluit ca viitorul SUV al lor va fi lansat in prima jumatate a anului 2018, iar acum avem si confirmarea oficiala ca acest lucru chiar se va intampla. Torsten a mai spus ca este increzator in legatura cu progresul facut in dezvoltarea primului model SUV „high-riding”, desi el prefera sa il numeasca mai degraba un vehicul pentru toate tipurile de teren.

Iar in legatura cu numele ales, Torsten a tinut sa precizeze ca masina a fost numita asa dupa cel mai mare diamant brut din lume. Ei da, avand in vedere afirmatia din urma, intelegem de ce modelul se adreseaza in special seicilor din Emirate, nu?

Vom vedea insa, care vor fi preferintele oamenilor bogati, pentru ca stim ca Cullinan va intra in competitie directa cu o masina care deja se afla pe piata, Bentley Bentayga, dar si cu modele care vor urma, precum cea care are la baza coneptul Lamborghini Urus, sau cu primul SUV al celor de la Aston Martin, care acum se numeste DBX.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter