Primul SUV electric Skoda se va numi Enyaq

Primul SUV electric al cehilor de la Skoda, care are la baza conceptul Vision iV, va purta numele Enyaq, conform unui anunt oficial facut recent de oficialii producatorului est-european cu sediul la Mlada Boleslav.

Primul SUV electric Skoda se va numi Enyaq

Oficialii Skoda ne-au oferit recent mai multe detalii cu privire la primul sau SUV electric, model care, asa cum stiti deja, are la baza conceptul Vision iV despre care am vorbit in mai multe randuri. Ce este cel mai important de aceasta data este ca cei de la Skoda ne-au oferit si numele pe care il va purta acest prim SUV electric din gama, si anume Enyaq.

Conform oficialilor cehi, numele provine de la cuvantul “enya”, care in limba irlandeza inseamna “sursa de viata”. Totodata, prima litera a numelui provine si de la electricitatea mobila, in timp ce ultima litera a numelul este utilizata deja de cei de la Skoda pentru toate SUV-urile din gama lor.

Cu aceasta ocazie in care ne-a fost dezvaluit numele pe care il va purta acest model, cei de la Skoda ne-au prezentat si o prima fotografie teaser cu noul model, care infatiseaza modul in care va fi inscriptionat numele pe spatele caroseriei.

Din pacate, cehii se dovedesc a fi in continuare destul de zgarciti atunci cand vine vorba despre informatii cu privire la acest model, drept pentru care nu avem ce sa va spunem in plus!

Conform unor informatii care au fost publicate in trecut, noul SUV electric Skoda Enyaq va fi prezentat oficial in acest an si va avea la baza conceptul Vision iV, prototip care si-a facut debutul in urma cu un an. Enyaq va fi primul model din gama SKoda care va fi dezvoltat pe platforma Modular Electrification Toolkit (MEB) a Grupului Volkswagen.

Mai stim deja inca de acum ca SUV-ul Enyaq va fi disponibil in trei versiuni, in functie de capacitatea acumulatorului: 49 kWh, 60 kWh, respectiv 82 kWh. Ultima dintre aceste versiuni va beneficia de o autonomie maxima de 480 de kilometri, masurata conform standardului WLTP.

La momentul debutului pe piata, Skoda ne va oferi doar doua dintre cele trei versiuni mentionate mai devreme, printre care se va regasi si cea de baza de 49 kWh. Practic, vorbim despre aceeasi strategie pe care o folosesc si cei de la Volkswagen pentru hatchback-ul electric ID.3. Acestea fiind spuse, nu ne mai ramane decat sa asteptam si alte informatii din tabara celor de la Skoda!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter