Preferintele clientilor din domeniul auto in 2019 la nivel global

V-ati intrebat vreodata care sunt ultimele tendinte in domeniul auto? Iata ca avem acum toate raspunsurile cu privire la preferintele clientilor atunci cand vine vorba despre masini!

2020 Audi RS6 Avant

Tendintele la nivel global sunt importante pentru multi, insa nu de multe ori vorbim despre preferintele pe care le au clientii de pe piata auto. Divizia de Lacuri si Vopsele a producatorului german BASF a realizat un studiu cu privire la culorile preferate de cei care au cumparat masini noi pe parcursul anului ce tocmai s-a incheiat. Asadar, haideti sa aflam impreuna care sunt ultimele tendinte in domeniu!

Conform cifrelor inregistrate s-a ajuns la concluzia ca cei mai multi clienti de pe piata auto prefera culoarea alba atunci cand vine vorba despre caroseria masinii pe care urmeaza sa si-o cumpere. Tendinta nu a fost inregistrata numai la nivel global, ci si la nivelul fiecarei regiuni majore analizate.

Astfel, nu mai putin de 39% dintre masinile produse la nivel global in 2019 au avut caroserie alba. Urmatoarele in acest top sunt culorile negru, gri si argintiu, toate cele trei acumuland o cota cumulata de 39 de procente. Pe a 5-a pozitie in acest clasament se afla caroseriile de culoare albastra, acestea reprezentand 9% dintre optiunile clientilor. In cele din urma, numai 7% dintre clienti au ales sa plece acasa la volanul unei masini de culoare rosie in 2019!

Este important de remarcat ca la nivel european, albul nu este chiar atat de popular precum este la nivel global, doar 33% dintre clientii de pe piata auto alegand sa isi cumpere in 2019 o masina alba. Totusi, tot aceasta culoare ramane cea mai populara si la nivelul Batranului Continent.

De remarcat insa ca cea mai mare ascensiune la acest capitol este inregistrata de gri, nu mai putin de 20% dintre masinile vandute in 2019 fiind de aceasta culoare. Albastrul este tot pe locul 5 si la nivel european, cu 11% dintre optiuni, in timp ce bejul a ajuns pe locul 6, cu 2% dintre optiuni, o cifra in crestere spectaculoasa in comparatie cu tendintele inregistrate in anii precedenti.

Mark Gutjahr, seful diviziei europene Automotive Color Design din cadrul BASF, a explicat ca popularitatea in crestere a bejului este datorata “nevoii de a avea in jur suprafete mai delicate si mai accesibile”. Totusi, specialistul sustine ca nuanta de bej trebuie sa fie o nuanta moderna si atragatoare “pentru a putea fi acceptata de utilizatorul final”.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter