Porsche va relua productia noului model 911 GT2 RS. Motivul? Un vapor!

2019 Porsche 911 GT2 RS

Porsche a confirmat ceea ce va spuneam recent si anume ca va reproduce cele patru exemplare 911 GT2 RS pierdute atunci cand vasul de transport pe care se aflau s-a scufundat.

Sa ne amintim ca productia noului 911 GT2 RS a ajuns la final in luna februarie, asa ca Porsche se intoarce pe liniile de fabricatie, cel putin pentru cateva exemplare, in asa fel incat masinile sa ajunga la clientii din Brazilia, dupa recentul accident naval.

Vasul despre care vorbim, numit Grande America, s-a scufundat, pe 12 martie, pe coasta Frantei, dupa un incendiu, luand cu el aproximativ 2.000 de masini. Oficialii Audi Brazilia au confirmat, intr-un final, ca pe nava se aflau mai multe modele de masini, printre care A3, A5, Q7, RS4 sau chiar RS5.

Desi, initial, Porsche nu a confirmat public ca ar fi avut masini pe vas, gratie unei informatii confidentiale, am intrat in posesia unei scrisori catre un client, in care Porsche Brazilia isi cerea scuze pentru intarzierea livrarii modelului 911 GT2 RS. Iata cum suna aceasta scrisoare:

"Ne pare rau sa va informam ca, din cauza unui incendiu la bordul vasului care va transporta masina, aceasta s-a scufundat pe 12 martie. Asta e si motivul pentru care masina pe care o asteptati nu va putea fi livrata.

Din cauza acestei situatii si pentru ca ne pretuim clientii, Porsche a decis sa reia productia lui GT2 RS in Germania, asa ca masina Dvs va fi produsa in aprilie si va va fi livrata in luna iunie.

Va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul Dvs local pentru mai multe informatii".

Sursele noastre din Brazilia sustin ca pe vas se aflau cel putin patru exemplare Porsche 911 GT2 RS, dar si alte cateva modele, printre care versiuni 718 Cayman sau Boxster, dar si variante Cayenne.

Pana la urma, Porsche Brazilia a confirmat ca 37 de masini noi, pe drum intre Hamburg (Germania) si Santos (Brazilia), se aflau la bordul vasului Grande America care s-a scufundat in incidentul de langa Brest (Franta), printre ele aflandu-se si patru exemplare 911 GT2RS.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter