Porsche: urmatoarele modele GT nu vor fi electrificate!

Porsche 718 Cayman GT4

Divizia GT a celor de la Porsche este responsabila pentru modele ca Porsche 911 GT3, GT3 RS, GT2 RS sau 718 Cayman GT4 (masina din imagini).

Conform celor mai noi declaratii oficiale, semnate chiar de seful departamentului, Andreas Preuninger, echipa de specialisti din aceasta divizie nu are deloc intentia de a electrifica variantele pe care le produce.

"Au aparut cateva idei de electrificare a masinilor sport normale, dar acest lucru nu se va intampla si cu versiunile GT", a spus Preuninger.

"Daca vom hotari, peste noapte, sa electrificam toate masinile noastre de curse, am avea un motiv sa luam in serios o astfel de propunere deoarece, ca mai intotdeauna, exista o legatura intre masinile de circuit si cele de serie", a completat domnul Preuninger.

Conform acestuia, membrii consiliului de administratie al marcii sunt inca de parere ca GT reprezinta modelele mai bine echipate Porsche, chiar daca producatorul dezvolta, in acest moment, mai multe masini hibride si complet electrice.

Mai mult, toate aceste masini vor sta la baza planurilor de viitor ale producatorului german, indiferent de directia pe care o va urma procesul de dezvoltare.

Divizia GT a marcii a fost extrem de ocupata in ultimele luni, perioada in care a prezentat pe piata trei noi modele: 911 Speedster, 718 Cayman GT4 si 718 Boxster Spyder. In plus, daca ne luam dupa fotografiile spion recente, se lucreaza deja la urmatoarea generatie 911 GT3.

Initiativa de electrificare a celor de la Porsche va incepe cu adevarat in luna septembrie, atunci cand versiunea de serie Taycan va fi lansata oficial. Modelul electric ar trebui sa ajunga in reprezentante inainte de finalul acestui an.

Pe de alta parte, americanii vor trebui sa astepte pana la jumatatea anului 2020, cand modelul va ajunge si peste ocean. Mai tarziu, ca optiune pur utilitara, producatorul va lansa si versiunea break Taycan Sport Turismo.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter