Seful Mercedes-AMG: Porsche Taycan stabileste noi standarde in industrie

Tobias Moers, seful diviziei de performanta Mercedes-AMG, se declara impresionat de performantele de care se face capabil noul Porsche Taycan, spunand despre acesta ca stabileste noi standarde in industrie.

Porsche Taycan

Cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, Ola Kallenius, noul CEO al Daimler, a declarat ca divizia de performanta Mercedes-AMG a inceput un proiect de amploare pentru dezvoltarea unui model 100% electric.

Totodata, Tobias Moers, seful diviziei de performanta Mercedes-AMG, a facut o serie de completari la declaratiile lui Kallenius, oferindu-ne cateva detalii interesante despre planurile pe care le are in acest sens.

Tobias Moers si-a inceput discursul prin a sustine ca “acceleratia nu reprezinta cel mai important element pentru diferentierea modelelor din noua era electrica”. Astfel, Tobias Moers sustine ca “unul dintre cele mai importante aspecte va fi cel referitor la caracteristicile dinamice ale modelelor electrice”.

De asemenea, Moers mai adauga la cele declarate ca si “comportamentul masinii si legatura dintre sofer si vehicul sunt alte elemente care pot face diferenta” in aceasta noua lume a masinilor electrice, care este din ce in ce mai dezvoltata, asa cum putem vedea cu totii in ultima vreme.

Tobias Moers nu si-a incheiat discursul insa aici, tinand sa faca cateva referiri si la noul Porsche Taycan, primul model electric dezvoltat de cei de la Porsche. Si, asa cum era de asteptat, Moers s-a declarat impresionat de ceea ce a reusit Taycan sa arate pana in momentul de fata.

Astfel, seful diviziei de performanta Mercedes-AMG a tinut sa spuna ca in momentul actual “un lucru este sigur, si anume ca Taycan stabileste noi standarde in industrie”.

Asa cum probabil ca stiti deja cu totii la aceasta ora, versiunea de top Porsche Taycan Turbo S este capabila sa ofere nu mai putin de 761 de cai putere sub capota si un cuplu maxim de 1.050 Nm. Cu o asemenea echipare tehnica, Taycan Turbo S se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in numai 2.8 secunde, ceea ce este cu adevarat impresionanant.

Noul Porsche Taycan a aratat ceea ce poate si pe Iadul Verde de la Nurburgring, cel mai dificil circuit din lume. Primul model electric produs de cei de la Porsche a reusit sa parcurga un tur al acestui circuit in numai 7 minute si 42 de secunde, devenind astfel cel mai rapid sedan electric.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter