Noi detalii despre Porsche Taycan: 10.17 secunde pentru o repriza 0-146-0 km/h

Noul Porsche Taycan va fi dezvaluit in cursul zilei de miercuri, insa oficialii producatorului german au tinut ca la inceputul acestei saptamani sa ne mai ofere cateva informatii noi despre bolidul asteptat de multi pasionati auto!

Porsche isi continua campania de promovare a noului Taycan prin testarea performantelor de care se face in stare sportiva electrica. Sesiunea de teste s-a defasurat pe portavionul american USS Horner, care a fost utilizat in trecut inclusiv pentru recuperarea astronautilor din misiunile Apollo 11 si Apollo 12 care au vizitat Luna. La volanul bolidului electric s-a regasit pilotul profesionist Shea Holbrook!

Revenind acum la rezultatele acestor teste despre care vorbeam mai devreme, trebuie sa va spunem ca noul Porsche Taycan se poate lauda acum cu o acceleratie de la 0 la 146 km/h reusita in numai 129 de metri.

In continuare, pilotul Shea Holbrook a reusit sa franeze pana la oprire in numai 10.17 secunde, ceea ce este cu adevarat impresionant. Totodata, trebuie sa mentionam ca Taycan s-a oprit cu numai 30 de metri inainte de finalul pistei de decolare a portavionului.

Stefan Weckbach, vice-presedintele liniei de productie pentru Taycan, a vorbit pe tema acestor teste defasurate inainte de lansarea oficiala a bolidului, recunoscand ca “desi nu este un parametru uzual pentru a testa performanta lui Taycan, este o metoda profesionista de a demonstra puterea masinii, in contextul in care se apropie de finalul perioadei de dezvoltare”.

Asa cum probabil ca va amintiti deja, acesta nu este primul test care il are pe noul Porsche Taycan in prim plan. La sfarsitul lunii august, acelasi Porsche Taycan a devenit cel mai rapid sedan electric de pe Iadul Verde de la Nurburgring, dupa ce a reusit un timp de doar 7 minute si 42 de secunde.

Pana la acest moment nu avem toate detaliile tehnice despre Porsche Taycan, insa, din fericire, nu mai avem de asteptat decat cateva ore pana ce vom putea afla toate surprizele pe care ni le-au pregatit germanii. Conform unor informatii neoficiale care au aparut pe piata in ultima perioada, sportiva electrica va fi disponibila in doua versiuni, ambele urmand sa beneficieze de o putere mai mare de 600 de cai.

De asemenea, aceleasi zvonuri ne mai indica si faptul ca ambele versiuni ar urma sa beneficieze de o functie overboost care va putea fi activata pentru cel mult 2.5 secunde! Ramaneti alaturi de noi pentru a afla toate detaliile oficiale despre noul Taycan!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter