Fotografii noi cu Porsche Taycan dupa demonstratiile de la New York

Porsche a participat la sfarsitul saptamanii trecute la ultima etapa a sezonului 2018 - 2019 din cadrul Formula E, competitie dedicata in exclusivitate monoposturilor electrice.

Asadar, etapa din New York le-a dat ocazia pasionatilor auto prezenti la eveniment sa faca cunostinta cu prototipul viitorului Taycan, primul model electric de serie care va fi construit de cei de la Porsche. Construtorul german a desfasurat cu aceasta ocazie si o serie de demonstratii cu acest prototip, spre incantarea celor prezenti la New York! Versiunea de serie a lui Porsche Taycan va fi prezentata in aceasta toamna, in luna septembrie!

Germanii de la Porsche s-au pregatit asa cum se cuvine pentru acest eveniment, acesta facand parte din proiectul botezat “Porsche Triple Demo Run”. Campania a inceput in urma cu trei saptamani pe traseul de indemanare din cadrul Porsche Experience Centre din Shanghai, China.

Apoi, la inceputul lunii iulie, cei de la Porsche au ajuns la un alt eveniment important al verii, si anume Goodwood Festival of Speed, acolo unde au desfasurat o alta serie de demonstratii pe traseul de pe domeniul Lordului March. In cele din urma, ultima parte a acestei campanii a fost programata pentru sfarsitul saptamanii trecute, la New York.

Bolidul electric al celor de la Porsche a fost pilotat pe acest circuit stradat din New York, gandit special pentru competitii de masini electrice, de pilotul Neel Jani. Pilotul de teste al producatorului german s-a declarat incantat de felul in care s-a comportat Taycan, sustinand ca a fost surprins de autonomia generoasa a acestuia, in ciuda faptului ca a rulat rapid pe traseu. Neel Jani spune ca “acest lucru este posibil datorita bateriilor gandite pentru a oferi performanta, dar si gratie sistemului de gestionare a energiei”. Versiunea de top a lui Taycan va oferi o autonomie de pana la 500 de kilometri, valoare masurata conform vechiului standard NEDC.

Versiunea de serie a lui Porsche Taycan va fi echipata cu doua unitati de motorizare electrice, capabile sa genereze impreuna peste 600 de cai putere. In aceste conditii, putem vorbi in cazul lui Taycan despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in mai putin de 3.5 secunde. Totodata, bolidul va inregistra o viteza maxima care va depasi pragul de 250 km/h.

Asa cum spuneam si mai devreme, lansarea oficiala a lui Taycan este programata pentru aceasta toamna, evenimentul urmand sa se desfasoare cel mai probabil in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Videoclipul zilei
Sursa: Porsche

Newsletter

Whatsapp