Porsche redeschide circuitul de testare de la Nardo

Porsche Circuit Nardo Redeschis

Construit in 1975 si aflat in proprietatea celor de la Fiat, circuitul de la Nardo a fost cumparat, in 2012, de cei de la Porsche si botezat Nardo Technical Center.

Circuitul despre care vorbim, unul rotund, gandit atat pentru masini cat si pentru motociclete, are 12,6 km in lungime si 16 m in latime si este localizat in partea de nord-vest a orasului Nardo (Italia).

Ce e si mai important este ca Nardo Technical Center este astfel orientat incat cei aflati la volan nu vor fi nevoiti sa vireze nici la viteze mari. Porsche foloseste acest circuit pentru a-si imbunatati portofoliul de masini, poate tocmai de aceea a ales sa-l inchida pentru renovare in 2018.

A venit, insa, si momentul ca Narda Technical Center sa-si redeschida portile si sa inceapa procedurile de testare a viitoarelor modele Porsche.

"Odata cu modernizarea pistelor, dezvoltarea strategica a Narda Technical Center a avansat asa cum trebuia", a declarat Malte Radmann, presedintele consiliului director de la Nardo Technical Center si unul dintre managerii Porsche Engineering.

"Acest spatiu de testare a fost intotdeauna unul unic in lume si, in acest moment, a devenit un element important in strategiile de dezvoltare ale marcii si ale industriei auto in general", a adaugat oficialul producatorului german.

Procesul de renovare a durat doar sapte luni, pretul total ajungand pe undeva pe la 35 de milioane de euro. Printre operatiunile executate de gigantul geman se numara asfaltarea intregului circuit de teste, instalarea unor noi parapeti de siguranta, dar si renovarea completa a platformei de dinamica auto Porsche, care ajunge la 106.000 metri patrati.

Pe langa concentrarea pe viteza noilor modele Porsche, Nardo Technical Center va fi si centru de testare pentru cele mai noi idei ale specialistilor marcii, printre care incarcarea rapida a masinilor electrice, cele mai noi sisteme de asistenta sau cele mai noi sisteme autonome.

"Telul nostru principal este sa dam posibilitatea clientilor nostri nostri sa testeze mobilitatea viitorului", a declarat si Antonio Gratis, unul dintre directorii de la Nardo Technical Center.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter