Porsche, pusa pe investitii in parteneri

Porsche este in tratative sa cumpere 10 procente din Mobileye, o firma israeliana care ii dezvolta si livreaza sisteme de asistenta pentru soferi. Jurnalistii scriu ca pachetul de actiuni ar urma sa fie cumparat cu 150 de milioane de dolari.

Mobileye vrea sa atraga trei sau patru parteneri noi care sa vina impreuna cu o investie cuprinsa intre 300 si 500 de milioane de dolari in schimbul a 20-30% din actiunile companiei. Grupul Blackstone si cei de la Fidelity Investments ar putea investi si ei cate 100-150 de milioane de dolari, potrivit site-ului economic Calcalist.

Deocamdata, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze aceste informatii, dar specialistii spun ca sunt toate sansele ca o parte dintre actionari sa fie interesati sa vanda. Aceasta miscare ar putea fi urmatorul pas pentru listarea companiei la bursa NASDAQ, mai spun specialistii. Goldman Sachs detine in acest moment 25% din actiunile companiei.

Unul dintre sistemele produse de aceasta companie este o camera montata pe parbrizul masinii, care monitorizeaza zona din fata masinii. Daca detecteaza masini sau pietoni, soferul este avertizat si, in caz ca acesta nu reactioneaza, masina franeaza singura. Reprezentantii Mobileye spun ca se asteapta ca vanzarile sa se dubleze an de an, pentru ca producatorii sunt foarte interesati ca masinile lor sa fie tot mai sigure.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter