Porsche prezinta noul 911 (992) Turbo

Dupa ce am vazut noul 911 Turbo S, Porsche a prezentat si modelul "mai putin puternic", adica noul 911 Turbo. Dupa cum era de asteptat, diferentele nu sunt atat de mari.

Porsche prezinta noul 911 (992) Turbo

Porsche a publicat primele fotografii si informatii oficiale cu privire la noua versiune 911 Turbo, versiune asteptata de multi pasionati ai marcii germane si nu numai!

Porsche 911 beneficiaza incepand din aceasta saptamana de o noua versiune - 911 Turbo. Oficialii constructorului german ne propun pentru aceasta versiune o serie de elemente aerodinamice noi, dimensiuni ceva mai mari in raport cu variantele Carrera si Carrera S si, bineinteles, o motorizare foarte capabila. Haideti sa aflam impreuna mai multe detalii oficiale despre aceasta versiune 911 Turbo!

Design similar cu al modelului 911 Turbo S

Similar noului 911 Turbo S, versiunea 911 Turbo ne este prezentata cu un ecartament mai generos cu 42 de mm pe puntea fata, respectiv 10 mm pe puntea spate. De asemenea, noua versiune cu care facem cunostinta acum beneficiaza de o caroserie care este mai lata cu 45 de mm in partea din fata, respectiv cu 20 de mm in partea din spate, valori pe care le stim deja insa de la noul 911 Turbo S.

Citeste si: Care este diferenta dintre biturbo si twin power turbo?

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, noul 911 Turbo se lauda cu o serie de elemente aerodinamice noi, printre acestea numarandu-se o aripa spate restilizata, prize de aer mai generoase si un splitter frontal activ.

Bolidul este echipat cu un set de jenti cu dimensiuni de 20 de inci pe puntea fata, respectiv de 21 de inci pe puntea spate. In premiera, versiunea 911 Turbo beneficiaza si de un sistem de evacuare sport, care va fi disponibil optional. Totodata, cei care isi doresc vor putea opta si pentru o suspensie sport cu amortizoare controlate electronic, care ne propune o garda la sol mai mica cu 10 mm.

Porsche 911 Turbo ofera performante impresionante, pret pe masura

Din punct de vedere tehnic, noua versiune Porsche 911 Turbo este echipata cu un motor bi-turbo cu capacitate de 3.8 litri, care dezvolta nu mai putin de 380 de cai putere si un cuplu maxim de 750 Nm. Practic, vorbim despre aceleasi valori tehnice ca si in cazul vechiului 911 Turbo S. Bolidul german mai este echipat si cu o transmisie automata PDK cu opt trepte si cu un sistem de tractiune integrala.

In aceste conditii tehnice, cifrele de performante cu care se lauda noua versiune Porsche 911 Turbo nu sunt deloc rele. Mai exact, vorbim despre o viteza maxima care poate ajunge pana la 320 km/h. Totodata, mai vorbim si despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata in nu mai putin de 2.8 secunde (2.9 secunde pentru versiunea Cabriolet).

Noul Porsche 911 Turbo poate fi deja comandat si in tara noastra, pretul de pornire fiind de 191.340 de euro. Cei care isi doresc versiunea Cabrio a noii versiuni vor avea de platit aproape 205.000 euro.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter