Porsche vrea sa isi consolideze pozitia din China prin parteneriate tehnologice cu companii locale

Porsche vrea sa isi consolideze pozitia din China prin parteneriate tehnologice cu companii locale

Piata auto din China este, fara doar si poate, una dintre cele mai importante piete auto din intreaga lume la ora actuala. Chiar daca China nu trece prin cea mai buna perioada, ceea ce se reflecta si asupra pietii auto, piata de acolo reprezinta in continuare un punct important de atractie pentru producatorii auto europeni si americani. In aceste conditii, la ora actuala, nu ne mai miram deloc cand vedem producatori auto care isi indreapta atentia din ce in ce mai mult catre piata chineza, fiind interesati sa reuseasca sa atraga un numar din ce in ce mai mare de clienti chinezi.

Germanii de la Porsche sunt constienti de importanta pietei chineze in ziua de astazi, facand eforturi pentru a isi intari pozitia de acolo. In aceste conditii, oficialii Porsche recunosc ca isi doresc cifre de vanzari din ce in ce mai mari pe piata din China, drept pentru care sunt pregatiti cu investitii serioase. Dar nu numai atat! Constructorul german transmite acum ca analizeaza posibilitatea unor colaborari cu giganti chinezi din domeniul tehnologiei. Prin asemenea parteneriate cu companii locale, cei de la Porsche isi doresc sa isi asigure o pozitie mai solida pe piata din China. Bineinteles, cu o pozitie mai solida pe piata, si cifrele de vanzari vor fi din ce in ce mai mari.

Oliver Blume, CEO-ul Porsche, a facut si cateva declaratii in acest sens, recunoscand astfel interesul ridicat pe care il are Porsche pentru piata auto din China. Oliver Blume a spus in cadrul unui interviu ca Porsche vrea “sa aiba parteneriate potrivite in fiecare regiune a lumii”. De asemenea, CEO-ul Blume a transmis ca “ar fi o greseala daca s-ar crede ca totul poate fi dezvoltat in Germania”. Asadar, germanii cauta solutii chiar in China pentru a isi dezvolta si pentru a isi consolida pozitia de pe acea piata. Toate aceste incercari ale celor de la Porsche vin dupa un inceput de an nu tocmai bun, vanzarile globale inregistrate in primele trei luni ale anului nefiind chiar atat de bune.

Piata din China este asteptata sa devina cea mai mare piata auto din lume pentru masinile electrice, vanzarile din acest segment fiind deja destul de bune in aceasta parte a lumii. In aceste conditii, cei de la Porsche se asteapta si ca viitoarele sale electrice sa devina extrem de atractive pe piata chineza in urmatorii ani. Bineinteles, printre aceste modele viitoare cu care cei de la Porsche se pregatesc sa atace piata chineza s-ar numara si Taycan, un model care promite deja destul de multe!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter