Porsche pregateste o versiune hibrida Panamera cu peste 500 de cai putere

Porsche pregateste o versiune hibrida Panamera cu peste 500 de cai putere

Atunci cand vine vorba despre sisteme de propulsii alternative, multi dintre noi avem tendinta sa credem ca acestea nu pot genera performante prea mari. Vremurile in care traim acum reusesc usor usor sa ne scoata aceasta idee din cap si sa ne demonstreze ca si modelele hibride pot fi capabile de performante impresionante.

Asa sta treaba si cu cei de la Porsche, producatorul german incercand din greu in ultima perioada sa ne ofere din ce in ce mai multe solutii de propulsii alternative si sa ne arate in acelasi timp ca performantele raman la aceleasi standarde.

Vorbim astazi despre versiunea hibrida a celebrului Porsche Panamera, model care a impresionat inca de la prima sa aparitie in public. Ei bine, specialistii Porsche incearca acum sa ne aduca in fata ochilor o versiune si mai puternica a modelului in cauza, capabila sa dezvolte nu mai putin de 500 de cai putere.

In momentul de fata, modelele Panamera 4 E-Hybrid dispun de o unitate de motorizare V6 cu o capacitate de 2.9 litri, capabila sa dezvolte 330 de cai putere. Acesteia i se alatura un propulsor electric, capabil sa livreze la randul lui 135 de cai. Astfel, vorbim despre un total de 460 de cai putere.

Asa cum va spuneam si la inceputul articolului, cei de la Porsche incearca sa ne demonstreze ca si modelele hibride pot fi duse la un anumit nivel la care sa fie capabile sa ofere performante impresionante. Astfel, acestia isi doresc sa dezvolte o noua versiune Panamera E-Hybrid care sa dispuna de o motorizare capabila sa dezvolte 500 de cai putere. Va fi folosit acelasi propulsor pe benzina care este folosit si acum, insa specialistii germani ii vor aduce cateva imbunatatiri care il vor face sa ofere ceva mai multa putere.

Stefan Utsch, director de marketing al celor de la Porsche, a venit in intampinarea acestor informatii cu o declaratie si mai interesanta. Astfel, acesta vorbeste ca s-ar putea folosi motorul lui Panamera 4S, fara a-i stirbi din performante. Asadar, daca unitatii electrice de 135 de cai putere ii va fi alaturata o unitate de motorizare capabila sa ofere 440 de cai, ajungem la un total care depaseste chiar pragul enuntat de 500 de cai putere.

Ramane de vazut cum vor sta lucrurile in cele din urma cu noua versiune propusa de cei de la Porsche. Noul model, care probabil va purta numele de Panamera 4S E-Hybrid, va fi prezentat publicului in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

VIDEOCLIPUL ZILEI