Versiunea de serie a conceptului Porsche Mission E, primeste numele de Taycan

2020 Porsche Taycan

Puteti uita numele Porsche Mission E. Nemtii au anuntat oficial ca aceasta versiune a primului vehicul electric al marcii, care va ajunge in reprezentante in 2019, se va numi Taycan.

Numele inseamna, se pare, "un calut plin de viata" si asta conform presedintelui consiliului de administratie Porsche, Oliver Blume. Mai mult, face referire la calutul prezent in stema orasului Stuttgart, pe care il putem gasi si in emblema Porsche.

Fotografiile pe care am pus mana pana in acest moment, ne prezinta masina sub forma unui sedan foarte frumos, rezultat in urma transformarii unui model 911 intr-un vehicul in patru usi. Botul este unul destul de coborat si vine cu faruri LED, in timp ce linia subtila a acoperisului ii da o forma de coupe.

La interior, ne asteptam ca Porsche sa echipeze acest model in patru usi cu tot ceea ce are in acest moment mai nou in materie de echipamente si tehnologii.

Versiunea de top a lui Taycan va avea, se pare, peste 600 de cai oferiti de motoarele electrice, care vor fi in stare sa atinga 100 de km/h in 3,5 secunde. Mai mult, Porsche promite o autonomie de 500 de km la o singura incarcare.

Sa nu uitam, modelul de baza pleaca de la un pret de aproximativ 85.000 de dolari si ajunge la 402 cai putere.

Porsche a construit o fabrica noua, dedicata special masinilor electrice, in campusul din Stuttgart al marcii. La inceput, aceasta fabrica va construi 20.000 de vehicule pe an, dar exista spatiu si planuri de extindere.

In plus, recent prezentatul concept Cross Turismo ne ofera o idee despre cum ar arata modelul sedan in haine break, si exista chiar zvonuri despre o versiune coupe si una decapotabila. Mai mult, oficialii germani sunt de parere ca, pana in 2025, un sfert din vanzarile globale ale marcii, va fi reprezentat de masinile electrice.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter