Porsche anunta prima sa masina electrica bazata pe conceptul Mission E

Porsche Mission E

Cand spui Porsche te gandesti imediat la sportivitate, eleganta si inalta tehnologie. Iar atunci cand spui masina electrica de la Porsche, gandul te duce imediat la ceva ce atinge perfectiunea in materie de autoturisme electrice.

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Porsche a prezentat conceptul Mission E, un vehicul menit sa prefigureze viitorul electric al marcii. Iar acum, producatorul german a anuntat oficial ca aceasta masina super-speciala va intra in productia de serie, ei anuntand totodata investii de peste 1 miliard de euro pentru acest proiect….ca sa nu mai vorbim despre noile locuri de munca oferite si anume 1000.

Sub deviza unei noi ere in istoria masinilor sport, Porsche ofera pietei o masina in patru usi si patru locuri, super puternica, cu peste 600 cai putere. Mission E poate accelera de la 0 la 100km/h in doar 3,5 secunde datorita celor doua motoare electrice, unul pentru fiecare punte.

Autonomia impresionanta anuntata de catre Porsche si anume 500 km gratie unui sistem electric de 800 volti si o viteza maxima de 250 km/h sunt punctele forte ale Porsche Mission E. Bateria sub caroserie, de cea mai inalta tehnologie litiu ion este intinsa pe toata lungimea intre axul din fata si cel din spate, asigurand asadar un echilibru optim prin distribuirea greutatii.

Mai mult decat atat centrul de greutate al intregii masini este foarte scazut, stimuland astfel considerabil performanta si sentimental de sportivitate al masinii. Dar o masina sport adevarata are nevoie de mai mult decat putere, nu?

Interiorul este si el avansat tehnologic, unde toate sunt combinate perfect si totul functioneaza impecabil. In ceea ce priveste designul , Porsche Mission E are ca si punct de plecare modelul unei limuzine sport , cu o inaltime mica, de 130cm.

Aerodinamica este si ea luata in calcul, gurile de evacuare a aerului, din fata, laterale si spate, sunt proiectate pentru eficienta si performanta. Piesele de ghidare a aerului imbunatatesc fluxul din jurul rotilor iar prizele de aer laterale reduc suprapresiunea, reducand astfel liftingul.

Conceptul all-electric a facut posibil ca interiorul acestei masini futuriste sa fie complet reinterpretat: instrumentele de bord utilizează o proiectie holografica controlată prin gesturi. Mai mult, sistemul utilizeaza o camera care scaneaza fata soferului si detecteaza informatiile pe care le priveste pentru a le scoate in evidenta. Suna a sience fiction, nu-i asa? Dar imagineaza-te la bordul unei astfel de masini!

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter