Porsche, actionar unic la Porsche Automobil Holding SE

Familia Porsche-Piech a cumparat cele 10% din actiuni pe care le detinea Qatar Holding, asa ca acum este din nou proprietarul Porsche Automobil Holding SE, actionarul majoritar al Volkswagen. Singurul activ al companiei este participatia de 50,7% din actiunile VW.

Porsche SE si-a vandut afacerea catre Volkswagen anul trecut, dupa o incercare esuata de fuziune a celor doua companii. "Toate actiunile comune ale Porsche SE sunt din nou in posesia familiilor Porsche si Piech.

Ne aratam astfel increderea intr-un viitor de succes pentru Porsche SE in calitate de actionar majoritar la Volkswagen AG.", a declarat Wolfgang Porsche, presedintele grupului. Cele doua parti implicate au convenit sa nu dezvaluie suma pentru care au batut palma, dar specialistii vorbesc despre aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

La bursa din Frankfurt, Porsche SE este evaluata la 18,6 miliarde de euro, iar, de patru ani, compania are de-a face cu numeroase procese, in care mai multi investitori cer despagubiri de 5,4 miliarde de euro.

Asta pentru ca, spun ei, nu au fost informati asupra planurilor de a prelua Volkswagen, dar compania a negat mereu acuzatiile. Qatar Holdings va avea in continuare 17% din actiunile VW, cel mai mare producator auto european. "Pe termen lung, Volkswagen reprezinta o investite aparte. Ne dorim sa contribuim semnificativ in continuare la succesul acestui grup", a declarat Ahmad Al Sayed, CEO al companiei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter