Asa arata un Porsche 959S construit special pentru un print arab!

Acestea sunt unice: doua modele Porsche 959S care au fost construite special pentru un print arab!

Modelul 959 este una dintre preferatele noastre atunci cand vorbim despre Porsche. Sa nu uitam ca masina a fost construita intr-o epoca in care modele sport erau brutale, salbatice si, uneori, prea puternice pentru siguranta celor care le conduceau.

Porsche 959, echipat cu un propulsor bi-turbo, s-a numarat printre cele mai puternice masini de serie produse la sfarsitul anilor '80 si a devenit cel mai rapid model de serie din lume, cu o viteza maxima de 317 km/h. Fenomenal pentru anul 1986, nu-i asa?

Desi au existat cateva versiuni speciale ale lui 959, printre care se afla si extrem de limitata 959S (al carei motor producea pana la 508 de cai putere!) sau masina care a participat la raliul Paris-Dakar, nici una dintre acestea nu au fost suficiente pentru anumiti clienti.

La finalul anilor '80, Porsche depunea mari eforturi pentru a face cunoscut departamentul de comenzi speciale Porsche Exclusive Manufaktur si un seic arab i-a sunat pe reprezentantii acestei divizii cu o misiune deloc obisnuita. Acesta a comandat nu mai putin de sapte versiuni 959 in nuante unice pentru colectia sa.

"Da, Porsche Exclusive a creat sapte versiune unice ale lui 959 pentru un print arab, fiecare dintre ele un specimen complet aparte, ale caror teme coloristice concept se continua si in interiorul masinii", a declarat un oficial al gigantului german.

Ei bine, pe pagina oficiala de Facebook a celor de la The Porsche Museum au fost prezentate doua dintre acele masini. Si ele sunt, cum sa o spunem mai bine, diferite de orice model 959 pe care l-am vazut pana acum.

Primul dintre ele este un exemplar de culoare rosie cu elemente de aceeasi nuanta in cabina, dar si cu cateva finisaje unice in interior, printre care literele Porsche de pe volanul imbracat in piele, ornamentele speciale de pe schimbatorul de viteze sau decoratiile din lemn de pe bord.

Celalalt exemplar este finisat intr-o nuanta aurie intunecata cu, din nou, interior de aceeasi culoare si, deloc surprinzator, iesiri ale sistemului de esapament suflate cu aur. Din pacate, toate aceste elemente nu sunt foarte vizibile din fotografiile puse la indemana de specialistii de la The Porsche Museum... Cum vi se par cele doua modele, totusi?...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter