Din America vine cel mai frumos Porsche 911 din cate au existat. Costa peste 500.000 de dolari!

Gunther Werks Porsche 911 400R

Modelele Porsche 911 din seria 933 sunt considerate unele dintre cele mai reusite modele pe care le-a construit producatorul german in toata istoria sa. Bineinteles, multi vor zice ca, fara doar si poate, este cel mai frumos model care a fost realizat vreodata. Modelele 911 au fost ultimele modele care au fost echipate cu motoare Porsche racite cu aer.

De-a lungul anilor, fanii producatorului german au gasit si diverse porecle pentru modelele 911. Spre exemplu, acestea erau numite „King of Porsche” sau „The purists’ Holy Grail”. Ce sa mai, modelele 911 s-au bucurat de o apreciere cum nu s-a mai vazut din randul pasionatilor.

Americanii de la Gunther Werks isi doresc acum sa dezvolte un proiect prin care sa aduca un omagiu acestui model care a intrat fara doar si poate in istorie. Astfel, specialistii americani isi doresc sa dezvolte nu mai putin de 25 de modele replica intr-un proiect de anvergura numit 400R.

Americanii vor realiza acest proiect intr-o editie limitata, de doar 25 de exemplare. Iar pretul unui exemplar va fi unul pe masura, peste 525.000 de dolari. Un pret mare, insa mai mult ca sigur ca pasionatii si colectionarii se vor bate pentru a putea plati acesti bani pentru un asemenea model construit de cei de la Gunther Werks.

Unul dintre modelele deja terminate a fost adus de americani in cadrul evenimentului The Quail, A motorport Gathering. Pasionatii auto prezenti la eveniment au putut admira pe viu un model 400R terminat si au fost impresionati de munca celor de la Gunther Werks.

In primul rand, masina 400R este extrem de usoara, cu o masa totala de doar 1.214 kilograme. Panourile de caroserie originale au fost inlocuite de americani cu panouri realizate din fibra de sticla. La exterior, masina este finisata in nuanta Chelsea Grey si, trebuie sa recunoastem, arata intr-un mare fel! Oare putem spune ca aceasta este cel mai frumos 911 construit vreodata?

Din punct de vedere tehnic, americanii au apelat la specialistii de la Rothsport Racing, acestia avand grija de unitatea originala de 3.6 litri pe care o stim cu totii. Dupa modificarile facute de acestia, unitatea beneficiaza de o capacitate cilindrica de 4.0 litri, fiind capabila sa dezvolte 430 de cai putere si un cuplu maxim de 423 Nm. De asemenea, limitarea este la 7.800 de rotatii per minut.

Ce spuneti, merita aceste modele realizate de cei de la Gunther Werks mai bine de 500.000 de dolari?

Newsletter

Whatsapp