Politia pregateste masuri drastice impotriva pietonilor pentru fluidizarea traficului

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 8 Ianuarie 2019

Romania este una dintre tarile cu cel mai prost trafic, iar capitala Bucuresti se inscrie cu siguranta in topul capitalelor cu cel mai lent trafic in momentele de varf ale zilei. Circulatia haotica din Bucuresti se datoreaza infrastructurii, soferilor, dar si a pietonilor.

Autoritatile sunt dispuse sa ia masuri importante impotriva pietonilor care nu respecta regulile de circulatie pe drumurile publice, iar acest lucru ar putea sa fie aplicat si in randul celor care utilizeaza bicicletele sau chiar si deja celebrele trotinete electrice.

Pietonii sunt obligati sa circule doar pe trotuar si marginea drumului si nu au voie sa traverseze decat in dreptul trecerilor de pietoni in momentul in care semaforul indica culoarea verde. Pietonilor le este interzis si accesul pe pistele dedicate biciciclistilor, dar si pe autostrada, acolo unde a ajuns un om de curand si a provocat un accident in lant care a implicat si o masina de politie.

Pietonii fac parte si ei din traficul rutier, iar ei trebuie sa stie ca in momentul in care vehiculele de urgenta se afla in misiune trebuie sa cedeze trecerea. De multe ori s-a intamplat ca masinile aflate in misiune sa intre cu viteza in intersectie, iar pietonii sa ignore acest lucru si sa traverseze doar pentru ca semaforul indica culoarea verde pentru pietoni.

Cei aflati pe strazi trebuie sa stie ca nu au voie sa traverseze prin spatele si fata mijloacelor de transport in comun oprite in statie singura exceptie fiind in locurile in care exista treceri de pietoni semnalizate corespunzator.

Pietonii trebuie sa stie ca si ei au aceleasi obligatii ca si conducatorii auto in momentul in care se angajeaza in traversarea unei  portiuni de drum in care politistii asigura ordinea prin anumite semnalizari.

Cei care incalca una sau mai multe reguli din postura de pietoni risca amenzi intre 290 si 435 de lei, deoarece nerespectarea unor astfel de reguli fac parte din clasa I de sanctiuni. Ramane de vazut cat de atenti vor fi politistii in urmatoarea perioada la pietonii care nu respecta regulile de circulatie si vor pune in pericol traficul sau il vor ingreuna.

Masurile care urmeaza sa fie asprite fac parte dintr-un plan national prin care se incearca educarea pietonilor. Cu siguranta am acordat cu toti prioritate unui pieton aflat in mijlocul bulevardului doar pentru a nu provoca un accident care s-ar putea incheia cu dosare penale si alte complicatii de care nu are nimeni nevoie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Renault a prezentat oficial conceptul Kangoo ZE, o masina de expozitie al carei nume ne spune aproape totul despre ea. Este vorba doar despre o idee despre ce va insemna...
de - 24 Aprilie 2019
Audi sarbatoreste in aceasta perioada, de vreme ce modelul R8 V10 implineste 10 ani, si nu oricum ci cu o editie speciala Decennium dar, cu toate acestea, viitorul supermasinii este...
de - 24 Aprilie 2019
Soferi din nu mai putin de 11 tari europene au participat la un studiu in legatura cu cele mai uzuale obiceiuri la volan. Soferii care au fost intervievati in acest...
de - 23 Aprilie 2019
Masinile electrice se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare pe unele dintre cele mai importante piete europene, cum ar fi Norvegia sau Germania. Totusi, putem vedea...
de - 23 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

10000.00 EUR - 24 Aprilie 2019
5999.00 EUR - 24 Aprilie 2019
4998.00 EUR - 23 Aprilie 2019
3750.00 EUR - 23 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare