Politia pregateste masuri drastice impotriva pietonilor pentru fluidizarea traficului

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 8 Ianuarie 2019

Romania este una dintre tarile cu cel mai prost trafic, iar capitala Bucuresti se inscrie cu siguranta in topul capitalelor cu cel mai lent trafic in momentele de varf ale zilei. Circulatia haotica din Bucuresti se datoreaza infrastructurii, soferilor, dar si a pietonilor.

Autoritatile sunt dispuse sa ia masuri importante impotriva pietonilor care nu respecta regulile de circulatie pe drumurile publice, iar acest lucru ar putea sa fie aplicat si in randul celor care utilizeaza bicicletele sau chiar si deja celebrele trotinete electrice.

Pietonii sunt obligati sa circule doar pe trotuar si marginea drumului si nu au voie sa traverseze decat in dreptul trecerilor de pietoni in momentul in care semaforul indica culoarea verde. Pietonilor le este interzis si accesul pe pistele dedicate biciciclistilor, dar si pe autostrada, acolo unde a ajuns un om de curand si a provocat un accident in lant care a implicat si o masina de politie.

Pietonii fac parte si ei din traficul rutier, iar ei trebuie sa stie ca in momentul in care vehiculele de urgenta se afla in misiune trebuie sa cedeze trecerea. De multe ori s-a intamplat ca masinile aflate in misiune sa intre cu viteza in intersectie, iar pietonii sa ignore acest lucru si sa traverseze doar pentru ca semaforul indica culoarea verde pentru pietoni.

Cei aflati pe strazi trebuie sa stie ca nu au voie sa traverseze prin spatele si fata mijloacelor de transport in comun oprite in statie singura exceptie fiind in locurile in care exista treceri de pietoni semnalizate corespunzator.

Pietonii trebuie sa stie ca si ei au aceleasi obligatii ca si conducatorii auto in momentul in care se angajeaza in traversarea unei  portiuni de drum in care politistii asigura ordinea prin anumite semnalizari.

Cei care incalca una sau mai multe reguli din postura de pietoni risca amenzi intre 290 si 435 de lei, deoarece nerespectarea unor astfel de reguli fac parte din clasa I de sanctiuni. Ramane de vazut cat de atenti vor fi politistii in urmatoarea perioada la pietonii care nu respecta regulile de circulatie si vor pune in pericol traficul sau il vor ingreuna.

Masurile care urmeaza sa fie asprite fac parte dintr-un plan national prin care se incearca educarea pietonilor. Cu siguranta am acordat cu toti prioritate unui pieton aflat in mijlocul bulevardului doar pentru a nu provoca un accident care s-ar putea incheia cu dosare penale si alte complicatii de care nu are nimeni nevoie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Inceputul lunii iulie ne aducea din partea celor de la Audi primele fotografii si informatii in legatura cu noul S8. Asa cum probabil ca va amintiti, germanii ne vorbeau atunci...
de - 20 Iulie 2019
Suedezii de la Volvo traverseaza la ora actuala o perioada extrem de buna la toate capitolele, cifrele de vanzari obtinute demonstrandu-ne tuturor ca nordicii fac bine ceea ce fac. Modelele...
de - 20 Iulie 2019
Jumatatea anului reprezinta pentru multi constructori auto prilejul perfect pentru a se uita pe cifrele inregistrate in primele sase luni si pentru a trage niste concluzii mai mult sau mai...
de - 20 Iulie 2019
Mazda a publicat recent mai multe informatii cu privire la facelift-ul pregatit pentru Mazda2, acesta primind acum o serie de imbunatatiri destul de interesante. Producatorul nipon ne propune mai multe...
de - 19 Iulie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare