Politia Rutiera vrea aparate radar cu laser care sa detecteze vitezomanii de la 1 km distanta!

Radare Laser Politia Romana

Dragi soferi, venim astazi in intampinarea voastra poate nu cu cele mai bune vesti, din punct de vedere al unora dintre voi! Vorbim despre 50 de radare laser noi care vor intra in dotarea celor de la Politia Romana, radare care se anunta a fi extrem de capabile in descoperirea celor care incalca limita de viteza impusa de lege. Chiar daca stim totusi ca aceste radare nu sunt atat de bine privite de multi dintre voi, noi va indemnam sa respectati mereu limitele de viteza impuse si, in felul acesta, nici nu veti avea probleme cu radarele si nici nu va veti pune in pericol.

Cei de la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) par din ce in ce mai decisi sa lupte contra practicilor unor soferi de a trece cu mult peste limitele de viteza impuse de lege pe anumite drumuri, asa ca acestia achizitioneaza unele dintre cele mai performante aparate radar existente pe piata. Depasirea limitei de viteza este una dintre cauzele principale ale accidentelor produse pe soselele din Romania, astfel ca o asemenea decizie din partea IGPR ar trebui sa descurajeze soferii vitezomani din a mai incalca legea.

Radarele inca nu fac parte din dotarea celor de la IGPR, insa la sfarsitul saptamanii trecute, institutia a demarat procesul de lansare a unei licitatii care sa aiba ca obiect aceste aparate radar. Conform caietului de sarcini pe care l-am putut studia, aparatele radar pe care le doresc cei de la IGPR trebuie sa fie capabile sa inregistreze viteze de pana la 320 km/h.

Ce e si mai interesant decat viteza maxima pe care trebuie sa o poata detecta este reprezentat de faptul ca aparatele trebuie sa fie capabile sa inregistreze aceste viteze si pentru masinile aflate la minim un kilometru distanta. De asemenea, aparatele trebuie sa nu aiba o eroare maxima tolerata mai mare de +/- 2 kilometri, in cazul vitezelor de pana la 100 km/h.

Pentru a beneficia de asemenea aparate radar in dotarea IGPR, statul roman este dispus sa plateasca 2.45 milioane de lei plus TVA pentru firma care poate furniza un asemenea echipament. Noile aparate ar trebui livrate celor de la IGPR in cel mult opt luni, ceea ce inseamna ca undeva la inceputul anului viitor vom putea vedea noile aparate radar la treaba.

Poate ca nu radarele reprezinta marea nemultumire a majoritatii soferilor din Romania si nu numai, ci in special felul in care cei de la IGPR le utilizeaza. In vederea acestui lucru, in Parlamentul Romaniei exista un proiect de lege prin care Politia Rutiera ar fi obligata de acum incolo sa informeze soferii atunci cand intra intr-o zona monitorizata cu aparate radar.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter