Politia Romana aproape de a accepta oferta grupului Renault: cate masini vor primi si la ce pret

Dacia Logan Politia Romana

Politia Romana are nevoie de un update. Auto. Mai exact, Politia Romana are nevoie de 5.600 de masini noi, iar de asta s-ar putea sa aiba grija grupul Renault.

Grupul Renault nu semneaza doar cu Politia Romana. Se pare ca in luna august a anului 2017, francezii au semnat un contract de 1.6 milioane de euro cu APIA - Agentia de Plati si Interventie in Agricultura. APIA a primit de la grupul Renault 130 de masini noi.

APIA si Politia Romana nu sunt singurele institutii de stat care semneaza contracte cu francezii in schimbul unui update auto. Politia de Frontiera a cerut 100 de masini pentru a duce la bun sfarsit misiunile operative. Costul celor 100 de masini a atins suma de 1.4 milioane de euro.

Citeste si: Politia Romana isi schimba o parte din flota auto! Ce masini cumpara?

Daca ne intoarcem la Politia Romana, vorbim de 5.600 de vehicule si o suma de aproximativ 230 de milioane de lei, adica 51 de milioane de euro.

Multi rautaciosi vor intreba de ce ar avea nevoie Politia Romana de un numar atat de mare de masini, insa trebuie sa ne gandim la siguranta noastra si la faptul ca aflati in misiune, politistii nu-si permit sa-si bata capul cu ganduri despre defectiuni ale masinii.

Grupul francez Renault a fost singurul brand auto care a lansat o oferta pentru cererea Politiei Romane, asa ca masinile vor fi achizitionate in cursul a doi ani de acum incolo.

Pana in 2019, Politia Romana va avea 5.600 de masini noi marca Renault cu care isi vor duce la bun sfarsit misiunile.

Avand in vedere ca miercuri s-a raspandit pe retelele de socializare miscarea #metoo, Politia Romana a venit in ajutorul victimelor si a declarat ca in Codul Penal exista urmatorul paragraf: “pretinderea in mod repetat de favoruri de natura sexuala in cadrul unei relatii de munca sau al unei relatii similare” este urmata de pedepsirea cu inchisoarea.

Politia Romana a venit in ajutorul hashtagului #metoo cu un alt hashtag: #RidicateSiFugi. In Romania exista o multime de victime ale agresiunii sexuale, iar acestea sunt incurajate sa raporteze si sa-si ia ca prima masura de siguranta parasirea locului in care se simt vulnerabile.

Ca un raspuns foarte buna la intrebarea “De ce au nevoie politistii de masini noi?” este chiar acesta: sa ajunga cat mai repede in locul in care se intampla un fapt care nu este in conformitate cu legea. O masina buna l-ar putea ajuta sa ajunga mai repede in locul in care fiica, sora, sotia sau prietena cea mai buna este o victima.

Te-ar mai putea interesa: 

Este sau nu obligatorie schita caroseriei? Iata ce spune Politia Romana!

Afla ce a patit un sofer roman care a condus prin toata Europa fara permis!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter