Polestar 1 va debuta luna viitoare in Festivalul de la Goodwood

Articol scris de Adi S., in data de 14 Iunie 2018

Desi are un pret de peste 150.000 de euro, Polestar 1 a reusit sa capteze atentia multor pasionati si colectionari auto. Nu mai putin de sapte mii de oameni au anuntat ca vor sa cumpere unul dintre modelele Polestar 1 care vor fi realizate. Initial era vorba de producerea a doar 500 de unitati, insa comenzile venite i-a facut pe cei de la Polestar  sa dubleze aceasta productie. Dupa cum probabil stiti deja, Polestar reprezinta acum un brand de sina statator, dupa ce suedezii de la Volvo au decis ca acestia sa se ocupe numai cu producerea modelelor electrice si hibride. 

Din toate aceste 7.000 de comenzi initiale, nu am mai ramas acum decat 500 de comenzi ferme, pentru care s-au platit deja cei 2.500 de euro solicitati initial. Conform reprezentantilor Polestar, cei mai multi dintre cei care au plasat aceste comenzi sunt din Statele Unite, respectiv Canada. 

Polestar 1 este un model hibrid ce a fost construit avand la baza platforma Scalable Platform Architecture (PSA). Acesta este echipat cu un sistem de motorizare care este capabil sa dezvolte nu mai putin de 561 de cai putere. Sistemul este format dintr-o unitate de motorizare pe benzina, cu o capacitate de 2.0 litri si capabila sa dezvolte 343 de cai putere pe puntea fata, careia i se alatura doua motoare electrice care aduc 218 cai putere pe puntea spate. 

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam si faptul ca acest sistem de motorizare pe care l-am descris pana acum cuprinde si un electromotor, care joaca rolul de generator, in acest fel fiind ezvoltati inca 39 de cai putere.

Astfel, intreg sistemul am putea spune ca dezvolta 600 de cai si un cuplu maxim de 1.000 Nm, ceea ce este impresionant, trebuie sa recunoastem. In regim 100% electric, Polestar 1 se poate lauda cu o autonomie de 150 de kilometri. 

Ce spuneti, cat de curiosi sunteti sa vedeti la treaba bolidul Polestar 1? Ei bine, nici nu mai aveti mult de asteptat pana la acea clipa. Asta pentru ca cei de la Polestar tocmai au anuntat ca bolidul isi va face aparitia in cadrul Festivalului de la Goodwood.

Desi bolidul a mai participat in unele teste, aceasta va fi prima lui aparitie publica. Festivalul de la Goodwood se va desfasura in aceasta vara, in perioada 12 – 15 iulie. Va vom da mai multe detalii cu privire la ceea ce poate dupa acest eveniment, asa ca ramaneti alaturi de noi!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

BMW Isetta a fost produs, ultima oara, acum 56 ani. Conceptul nu va disparea, deoarece o companie elvetiana va reintroduce pe piata masina urbana cu o singura usa si doua...
de - 21 August 2018
Noile tinte de emisii sunt deja cunoscute de toti producatorii, acestia avand inca ceva timp la dispozitie pana in 2020 pentru a le si atinge. In caz contrar, constructorii auto...
de - 20 August 2018
China reprezinta cea mai mare piata auto din lume, iar asta ne-o arata si atentia tuturor producatorilor auto pentru ceea ce se intampla acolo. Tot in aceste zile am aflat...
de - 20 August 2018
Celebra casa de licitatii RM Sotheby’s pregateste un eveniment pentru data de 25 august, in care va fi scos la licitatie un exemplar special Lexus LFA. Spunem special deoarece aceasta...
de - 20 August 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare