Planuri mari pentru Ford pe plan european dupa extinderea parteneriatului cu Volkswagen

Planuri mari pentru Ford pe plan european dupa extinderea parteneriatului cu Volkswagen

Volkswagen si Ford au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute extinderea parteneriatului pe care il aveau inca de la inceputul acestui an in zona utilitarelor. Acum, cele doua companii au decis sa extinda alianta catre mai multe zone, strategia lor devenind oarecum comuna in ceea ce priveste dezvoltarea masinilor electrice si a tehnologiilor autonome.

Vorbim asadar despre doua domenii extrem de importante atunci cand ne referim la viitor, marea majoritate a producatorilor auto facand eforturi uriase de a porni cat mai lansat in aceasta directie a electrificarii si a masinilor autonome!

Conform noii intelegi dintre cele doua companii, Ford va putea dezvolta modele electrice pe platforma Modular Electric Toolkit (MEB) a Grupului Volkswagen. Pentru inceput, se pare ca americanii se gandesc la dezvoltarea unui model electric de volum, care va urma sa fie produs in cadrul uzinei din Koln, Germania. Pana la lansarea acestui model electric mai este insa destul de mult timp, americanii planuind ca acesta sa devina disponibil pentru vanzare incepand abia cu anul 2023. De asemenea, nu este exclusa nici varianta ca cei de la Ford sa dezvolte in paralel inca un model care sa aiba la baza aceeasi platforma MEB a celor de la Volkswagen.

Asa cum spuneam, pana atunci mai este insa de asteptat destul de mult, ceea ce ne face sa credem ca cei de la Ford isi vor respecta in primul rand promisiunile pe care le-au facut deja cu privire la modelele ce urmeaza a fi lansate in perioada urmatoare. Mai exact, cei de la Ford ne-au vorbit in trecut despre lansarea unui SUV electric, lansare care ar fi programata pentru anul 2020.

De asemenea, oficialii producatorului de peste Ocean ne-au mai vorbit in trecut si despre alte doua modele electrice care ar urma sa fie lansate pana la finalul anului 2021. Este important de mentionat ca aceste modele nu vor fi dezvoltate pe platforma MEB a Grupului Volkswagen!

Planurile celor de la Ford in directie electrica sunt destul de serioase, din ceea ce ne putem da seama pana la acest moment. Astfel, Ford isi propune sa vanda nu mai putin de 600.000 de modele electrice pe plan european. De asemenea, constructorul american a dat de inteles ca un al doilea model electric pentru clientii europeni se afla deja in discutii! Asadar, trebuie sa ne asteptam la surprize in perioada urmatoare in acest segment de piata din partea celor de la Ford!

VIDEOCLIPUL ZILEI