Piata de masini noi din Romania a crescut cu peste 19% in prima jumatate a anului 2019

Dacia Duster

Piata auto din tara noastra traverseaza o perioada foarte buna, continuandu-si trendul ascendent si in luna iunie. Conform datelor publicate de specialistii din cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in tara noastra au fost inmatriculate in a sasea luna a anului nu mai putin de 14.082 de masini noi.

Facand o comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, vom observa ca vorbim despre o crestere de 15 procente, ceea ce nu este deloc de neglijat! In aceste conditii, nu putem decat sa ne bucuram de apetitul in crestere aratat de romani pentru masinile noi!

Asa cum era si de asteptat pentru cei mai multi dintre noi, Dacia ramane si in luna iunie cea mai iubita marca auto printre romani. Mai exact, au fost cumparate 3.773 de masini Dacia in luna iunie, in scadere totusi cu un procent fata de iunie 2018. Francezii de la Renault se claseaza pe locul secund in acest clasament, fiind cumparate 1.381 de unitati, cu 83% mai multe in comparatie cu prima luna de vara a anului precedent.

In cele din urma, pe locul al treilea se claseaza Skoda, cehii trimitand in tara noastra un numar de 1.222 de unitati noi in iunie. Ford si Volkswagen sunt alti doi producatori care au reusit sa treaca de pragul de 1.000 de unitati noi livrate catre clienti din Romania in luna iunie a acestui an!

In aceste conditii, dupa primele sase luni ale acestui an, in tara noastra au fost inmatriculate nu mai putin de 71.620 de masini noi, in crestere cu 19.2% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Acelasi clasament mentionat pentru luna iunie este valabil si pentru primele sase luni ale anului, cei de la Dacia ramanand astfel pe primul loc cu 21.377 de unitati noi inmatriculate. Francezii de la Renault au inregistrat 6.187 de unitati noi inmatriculate in Romania, in timp ce cehii de la Skoda au trimis in tara noastra un numar de 5.567 de masini noi.

Piata auto a masinilor la mana a doua a continua sa inregistreze o scadere usoara si in luna iunie, fiind inregistrate 33.610 unitati second-hand inmatriculate, in scadere cu 11% fata de aceeasi luna a anului 2018. La nivelul primelor sase luni din an, romanii au inmatriculat un numar de 217.701 unitati la mana a doua, in scadere cu 7.2% in raport cu acelasi interval al anului precedent. Cele mai multe masini second-hand inmatriculate in Romania sunt ale celor de la Volkswagen, acestea fiind in numar de peste 53.000.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter