Piața auto din România, în cădere liberă. Avem cea mai accelerată scădere din Europa!

Articol scris de Mihai C, in data de 15 Noiembrie 2018

Piața auto din România se confruntă cu o mare problemă în ultimele luni ale anului 2018. Conform cifrelor oficiale publicate de Asociația Europeană a producătorilor de Autovehicule, țara noastră a înregistrat o scădere a vânzărilor de mașini noi cu aproape 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Trendul descendent al vânzărilor de mașini noi a fost înregistrat la nivelul întregului continent, dar la noi a fost cea mai mare scădere din toată Europa. Trecerea la noul ciclu de testare WLTP este principalul motiv care a cauzat această scădere.

Cele mai mari pierderi s-au înregistrat în luna septembrie, dar tendința a continuat și în octombrie. Potrivit cifrelor oficiale, 1.1 milioane de mașini noi au fost înmatriculate luna trecută în Europa, un număr cu 7.4 procente mai mic față de aceeași lună a anului 2017.

În România, în luna octombrie au fost înmatriculate doar 6.736 de mașini noi, cu 32.9% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Această statistică este însă încurajatoare pentru producătorii auto. În septembrie, piața română căzuse cu 74 de procente.

Totuși, trebuie remarcat că statisticile pe întregul an sunt încă în zona de creștere. Astfel, în primele zece luni ale anului s-a înregistrat la nivel european o creștere de 1.6% față de anul trecut. Cea mai mare creștere a avut-o Spania, 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Urmează în top Franța (5.7%) și Germania (1.4%).

Dintre producători, nemții de la Volkswagen au înregistrat cele mai multe vânzări în luna octombrie. 110.418 de mașini noi au livrat nemții, în scădere cu aproape 15 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe locul secund s-a aflat Peugeot, cu aproape 80.000 de mașini vândute, în timp ce Mercedes-Benz încheie podiumul, cu aproape 74.000 de unități.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: vanzari, romania
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Spaniolii de la SEAT au anuntat in urma cu cateva zile introducerea unor imbunatatiri pentru actuala gama de modele, constructorul iberic obisnuindu-ne de-a lungul anilor cu actualizari efectuate la mijlocul...
de - 17 Iulie 2019
Serviciile de car-sharing au luat cu asalt Romania, tot mai multe nume noi aparand in peisaj in ultima perioada. Ultimul nume care a fost lansat pe piata din tara noastra...
de - 17 Iulie 2019
Volkswagen si Ford au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute extinderea parteneriatului pe care il aveau inca de la inceputul acestui an in zona utilitarelor. Acum, cele doua companii au decis...
de - 16 Iulie 2019
In urma cu nu mai putin de doi ani, cei de la Aston Martin incepusera sa promoveze noul Valkyrie, un hypercar hibrid de senzatie, dezvoltat impreuna cu specialistii din cadrul...
de - 16 Iulie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare