Piața auto din România, în cădere liberă. Avem cea mai accelerată scădere din Europa!

Articol scris de Mihai C, in data de 15 Noiembrie 2018

Piața auto din România se confruntă cu o mare problemă în ultimele luni ale anului 2018. Conform cifrelor oficiale publicate de Asociația Europeană a producătorilor de Autovehicule, țara noastră a înregistrat o scădere a vânzărilor de mașini noi cu aproape 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Trendul descendent al vânzărilor de mașini noi a fost înregistrat la nivelul întregului continent, dar la noi a fost cea mai mare scădere din toată Europa. Trecerea la noul ciclu de testare WLTP este principalul motiv care a cauzat această scădere.

Cele mai mari pierderi s-au înregistrat în luna septembrie, dar tendința a continuat și în octombrie. Potrivit cifrelor oficiale, 1.1 milioane de mașini noi au fost înmatriculate luna trecută în Europa, un număr cu 7.4 procente mai mic față de aceeași lună a anului 2017.

În România, în luna octombrie au fost înmatriculate doar 6.736 de mașini noi, cu 32.9% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Această statistică este însă încurajatoare pentru producătorii auto. În septembrie, piața română căzuse cu 74 de procente.

Totuși, trebuie remarcat că statisticile pe întregul an sunt încă în zona de creștere. Astfel, în primele zece luni ale anului s-a înregistrat la nivel european o creștere de 1.6% față de anul trecut. Cea mai mare creștere a avut-o Spania, 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Urmează în top Franța (5.7%) și Germania (1.4%).

Dintre producători, nemții de la Volkswagen au înregistrat cele mai multe vânzări în luna octombrie. 110.418 de mașini noi au livrat nemții, în scădere cu aproape 15 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe locul secund s-a aflat Peugeot, cu aproape 80.000 de mașini vândute, în timp ce Mercedes-Benz încheie podiumul, cu aproape 74.000 de unități.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: vanzari, romania
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Land Rover a publicat primele fotografii si informatii in legatura cu editia speciala Range Rover Sport HST, SUV-ul producatorului britanic primind acum o noua unitate de motorizare care promite multe....
de - 18 Februarie 2019
Rivian Automotive este un start-up american care a reusit deja sa se faca remarcat pe piata auto prin noutatile pe care le-a adus la scurt timp de la lansarea sa....
de - 18 Februarie 2019
Americanii de la Ford au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute un recall urias pentru nu mai putin de un milion si jumatate de unitati F-150. Modelele rechemate in service provin...
de - 18 Februarie 2019
Ferrari vine pe piata, in 2019, cu o noua supermasina cu motor central, model care, conform celor mai recente informatii, va beneficia de un sistem de propulsie hibrid. Nu va...
de - 18 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare