Peugeot extinde gama de teste cu tehnologii autonome

Peugeot extinde gama de teste cu tehnologii autonome

In ultimii ani vorbim tot mai des despre tehnologiile autonome tot mai dezvoltate din lumea auto, tehnologii pe care cel mai probabil peste numai cativa ani le vom vedea implementate pe un numar considerabil de masini. Oricat de indepartat ne-ar parea acest viitor in momentul de fata, gandindu-ne la cat de rapid evolueaza lucrurile in domeniul auto, ne putem da seama imediat ca nu mai este chiar atat de mult pana ce vom fi pusi fata in fata cu acest viitor autonom.

Peugeot este unul dintre producatorii care a inceput testele in aceasta directie inca din urma cu trei ani, demarand in 2016 o serie de teste cu sisteme autonome. Scopul principal al producatorului francez era bineinteles acela de a dezvolta in cele din urma masini capabile sa se conduca singure.

Se pare ca lucrurile au mers in directia cea buna pentru francezi, acestia fiind acum cu un pas mai aproape de scopul final pe care si l-au propus. Spunem asta deoarece gama de teste desfasurata de producatorul francez s-a extins incepand din aceasta vara cu inca doua functii importante.

Prima functie pe care o testeaza cei de la Peugeot presupune ca masina sa fie capabila sa intre in modul autonom chiar si atunci cand se afla intr-o zona in care traficul este deviat din cauza unor lucrari de reabilitare, zona care nu de putine ori nu sunt marcate in mod corespunzator pe aplicatiile de navigatie cu informatii in timp real. In acest fel, vorbim despre o provocare uriasa pentru masinile autonome!

Mergem mai departe si va spunem ca a doua functie la care lucreaza specialistii din cadrul producatorului francez presupune ca masina sa fie capabila sa se opreasca in siguranta in cazul in care soferul nu preia controlul volanului in anumite situatii specifice. Spre exemplu, soferul are obligatia de a prelua controlul atunci cand pe drum apar anumite obstacole dificile sau atunci cand incepe o furtuna puternica!

Ambele functii sunt testate in aceasta perioada pe autostrazile A10 si A11 din Franta, intre localitatile Dourdan si Ablis. Testele sunt efectuate cu un prototip special dezvoltat de francezi, care are la baza SUV-ul 3008. Acest model special a fost echipat cu o gama variata de senzori si de camere video. Ramane de vazut cat de repede vor ajunge francezii la niste concluzii clare in legatura cu aceste doua functii noi de autonomie pe care le testeaza incepand din aceasta luna.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter