Peugeot prezinta noua sportiva 508 PSE (Peuget Sport Engineered), cel mai puternic model de serie din gama marcii

Peugeot prezinta noua sportiva 508 PSE (Peuget Sport Engineered), cel mai puternic model de serie din gama marcii

Francezii de la Peugeot au publicat primele fotografii si detalii cu privire la noul 508 Sport Engineered, o sportiva care are la baza noua generatia 508 si care promite multe!

In primavara acestui an puteam vedea cu totii primele imagini cu sportiva 508 Sport Engineered, surprinse in timpul unei sesiuni de teste. Ei bine, se pare ca francezii au decis in cele din urma sa ne ofere toate informatiile cu privire la acest nou model sportiv din gama.

Design spectaculos pentru Peugeot 508 PSE

Asa cum stiti deja cu totii, sportiva are la baza noua generatie a modelului 508. Lasand la o parte designul spectaculos cu care ne-a fost prezentata aceasta noua generatie, sportiva vine la pachet si cu cateva noutati de design gandite special pentru caracterul sportiv al acesteia. Sa trecem asadar la treaba si sa aflam impreuna care sunt surprizele pe care ni le-au pregatit cei de la Peugeot pentru acest nou 508 Sport Engineered.

Citeste si: Care sunt, de fapt, cele mai scumpe modele de Peugeot scoase la vanzare pe autovit.ro

In primul si primul rand, aflam de la producatorul francez ca sasiul acestui model a primit o serie de imbunatatiri, printre noutati numarandu-se si amortizoarele adaptabile. De asemenea, acum vorbim si despre niste frane fata cu diametru mai mare si jante noi din aliaj cu dimensiuni de 20 de inci.

Noutati putem observa si la nivel de design, asa cum spuneam si in randurile anterioare, bara de protectie frontala beneficiind acum de o infatisare ceva mai agresiva, in timp ce grila frontala a primit de asemenea mai multe retusuri.

Evacuarile acestui 508 Sport Engineered sunt de culoare neagra. Clientii vor putea opta acum si pentru trei nuante de culoare exclusive pentru caroserie: Perla Nera Black, Perla Whote si Selenium Grey.

La nivelul habitaclului regasim niste scaune sport Alcantara cu tapiterie din piele, in timp ce scaunul soferului a fost pozitionat mai jos in comparatie cu modelul standard 508. Din punct de vedere tehnologic putem vorbi despre un instrumentar de bord digital cu o diagonala de 12.3 inci, la care se mai adauga si un sistem de infotainment central cu diagonala de 10 inci.

Performante demne de o masina sport

Din punct de vedere tehnic nu avem foarte multe de spus, surprizele pregatite de francezi fiind minime. Noul 508 Sport Engineered este echipat sub capota cu o unitate de motorizare cu capacitate de 1.6 litri, alaturi de care se regasesc doua unitati electrice, fiecare dintre ele fiind pozitionate pe cate o punte.

Intregul sistem de motorizare este capabil sa genereze o putere totala de 360 de cai si un cuplu maxim de 520 Nm.

In aceste conditii tehnice, 508 Sport Engineered poate fi declarat cel mai puternic model de serie din istoria marcii franceze. Sportiva poate accelera de la 0 la 100 km/h in nu mai putin de 5.2 secunde, in timp ce viteza maxima a fost limitata electronic la 250 km/h.

VIDEOCLIPUL ZILEI