Peugeot prezinta noua generatie 208

2019 Peugeot 208

In urma cu cateva zile, aflam cu totii de faptul ca cei de la Peugeot facusera scapate in mediul online cateva fotografii cu noile modele Peugeot 208. Ei bine, acum, cu numai cateva zile inainte de deschiderea portilor Salonului Auto de la Geneva 2019, cei de la Peugeot dezvaluite oficial noua generatie a modelului 208. Noile modele vin cu un design ceva mai modern, imprumutat de la modelele 508.

De asemenea, aceasta noua generatie vine si cu o serie de tehnologii noi, de ultima generatie! Ramaneti alaturi de noi in randurile urmatoate pentru a fi la curent cu toate aceste noutati care insotesc noua generatie Peugeot 208!

Noile modele Peugeot 208 sunt construite avand la baza noua platforma Common Modular Platform (CMP), platforma care a permis scaderea masei totale a noilor modele cu aproape 30 de kilograme. Din punct de vedere al infatisarii exterioare, noile modele imprumuta o serie importanta de elemente cu caracter sportiv care au fost introduse initial pe noua generatie 508.

In aceste conditii, putem observa acum cum grila frontala a fost redesenata, in timp ce blocurile optice au primit tehnologie Full-LED. Plafonul noilor modele este de culoare neagra, contrastand astfel cu culoarea principala a modelelor. De asemenea, putem observa si ca noile modele au fost echipate cu un set nou de jante cu dimensiuni de 17 inci.

Mergand mai departe catre interior, vom observa instrumentarul digital de bord i-Cockpit, acompaniat de un ecran central pozitionat in partea de sus a plansei de bord. Ecranul este disponibil in mai multe variante, de 5, 7 sau chiar 10 inci. Sistemul de infotainment beneficiaza acum de mult mai multe functii, ceea ce face ca bordul sa fie mai curat si cu mai putine butoane fizice. De asemenea, parca putem observa ca si volanul are acum o tenta ceva mai sportiva!

Trebuie sa mai mentional ca functia Mirror Screen este compatibila cu Apple Car Play si Android Auto. Telefonul poate fi incarcat chiar si wireless in spatiul de depozitare. Insa, desigur, ai la dispozitie si patru sloturi USB pentru a iti putea incarca toate dispozitivele, unul dintre ele fiind Type C.

Noile modele Peugeot 208 pot fi echipate in primul si primul rand cu o unitate PureTech cu capacitate de 1.2 litri, disponibila in trei versiuni de putere: 75 de cai putere si cuplu maxim de 111 Nm, 100 de cai putere si cuplu maxim de 205 Nm, respectiv 130 de cai putere si cuplu maxim de 230 Nm. De asemenea, cei care isi doresc o motorizare de tip diesel au la dispozitie o unitate BlueHDI cu capacitate de 1.5 litri, disponibila in versiunea de 100 de cai putere si cu cuplu maxim de 250 Nm.

Noul Peugeot 208 va fi disponibil insa si intr-o versiune electric, cu motor de 100 kW, echivalentul a 136 de cai putere si cu un cuplu maxim de 260 Nm. Versiunea electrica va avea o autonomie de aproximativ 340 de kilometri.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter