Peugeot ar putea renunta la brandul GTi in cazul versiunii de performanta a lui 208

Desi brandul GTi este unul extrem de important pentru Peugeot, fiind cunoscut de toti pasionatii auto si nu numai, francezii ar putea renunta la el in cazul noii generatii 208.

Peugeot 208

Asa cum stim cu totii deja, francezii de la Peugeot au lansat la inceputul acestui an, la sfarsitul lunii februarie, noua generatie a lui 208, unul dintre cele mai cunoscute modele din gama producatorului francez. De asemenea, stim deja ca noua generatie va aduce pe piata si o versiune electrica a lui 208, aceasta fiind deja extrem de bine primita, francezii spunand ca sunt surprinsi de valul de cereri primit pana acum. Ei bine, francezii planuiesc si o versiune de performanta pentru 208, care, in mod normal, ar urma sa poarte denumirea GTi.

Chiar daca pana acum toate masinile de performanta lansate de cei de la Peugeot au fost lansate sub brandul GTi, se pare ca francezii sunt aproape de a face o exceptie acum, in cazul lui 208. Si asta ca urmare a faptului ca noua generatie va fi disponibila cel mai probabil doar intr-o versiune electrica la lansarea din prima jumatate a anului urmator.

Avand in vedere ca numele GTi face referire la utilizarea unor unitati de motorizare cu combustie interna, producatorul francez ia in calcul si varianta ca noul hot hatch sa se numeasca Peugeot 208 Sport Engineered.

Asa cum probabil va aduceti aminte, denumirea Sport Engineered nu ar fi tocmai noua pentru cei de la Peugeot, acest nume fiind deja utilizat in cazul conceptului 508 Peugeot Sport Engineered, prezentat in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva.

De asemenea, daca va mai amintiti, francezii declarau inca de anul trecut ca vor lansa o gama de modele sportive electrificate incepand cu anul 2020. Asadar, 208 Sport Engineered ar putea fi primul model sportiv electric din aceasta serie planuita de cei de la Peugeot!

Chiar si asa, se pare ca nu toata lumea este multumita de o asemenea varianta de lucru, oficialii Peugeot din Marea Britanie fiind de parere ca denumirea GTi trebuie pastrata in continuare, acest brand fiind extrem de cunoscut in randul clientilor.

Mai mult decat atat, oficialii Peugeot din Regatul Unit ii dau ca exemplu pe cei de la Porsche, acestia lansand o versiune cu numele Turbo pentru modelul sportiv electric Taycan, chiar daca acesta nu utilizeaza o unitate de motorizare cu combustie interna. Asadar, ramane de vazut care va fi decizia francezilor!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Peugeot

Newsletter