Peugeot este pe punctul de a renunta la versiunea cu trei usi a lui 208

Cei de la Peugeot se afla in aceste momente in fata unei decizii grele, dar care pare inevitabila. Este vorba despre renuntarea la versiunea cu trei usi a modelului subcompact 208, un automobil care inca se afla in inimile unor pasionati ai acestui brand. Insa, popularitatea modelelor cu trei usi a scazut considerabil in ultimii ani, ceea ce a dus in mod  automat la cifre de vanzari tot mai slabe si ale modelului Peugeot 208. 

Tendinta din ultimii ani arata clar cum clientii prefera din ce in ce mai mult modelele cu cinci usi sau chiar alte segmente ale pietii auto. Vrem, nu vrem, trecerea timpului isi lasa amprenta si pe lumea auto, asistand cu totii la noi tendinte si la o dezvoltare continua in domeniu.

Producatorii auto nu au ce altceva sa faca decat sa fie extrem de atenti la dorintele tot mai schimbatoare ale clientilor, incercand sa aduca pe piata noi modele care sa le satisfaca cerintele. Si, daca tot am vorbit despre scaderea in popularitate a acestor modele, nu trebuie sa lasam la o parte din aceasta analiza nici disparitia altor modele cu nume, precum Renault Clio, Seat Ibiza sau Volkswagen Polo. 

Revenind la stirea cu care am pornit acest articol, va spunem ca informatiile in cauza provin de la o publicatie franceza care anunta decizia care se pare ca deja a fost luata de oficialii din conducerea constructorului.

Mai exact, se pare ca acestia au hotarat ca productia modelelor Peugeot 208 sa fie oprita in urmatoarele saptamani. De asemenea, mai mult ca sigur in cazul in care aceasta decizie se va adeveri, viitoarea generatie a modelului Peugeot 208 va fi gandita fara varianta cu trei usi. 

O victima colaterala a acestei decizii va fi si modelul Peugeot 208 GTI, model disponibil doar in versiunea cu trei usi. Asadar, o veste nu tocmai buna pentru multi dintre sustinatorii brandului. Si nici pentru cei care prefera inca modelele cu trei usi, acestia ramanand in acest moment cu modelele Ford Fiesta, respectiv Opel Corsa. 

Am expus pana acum motivul scaderii in popularitate al acestor modele, insa cei de la Peugeot ar putea adauga si un alt punct la acesta. Mai exact, utilizarea unei noi platforme incepand de acum, care va permite si dezvoltarea unei versiuni electrice. De asemenea, pe langa versiunile pe benzina si diesel, viitoarea generatie 208 va beneficia si de o versiune hibrida cu incarcare la priza.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp