Peugeot 208 si 2008 primesc premiul Red Dot Award 2020 la categoria ‘Product Design’

Dupa ce a reusit sa obtina titlul de Masina Anului 2020, in Romania dar si in Europa, Peugeot 208 revine in atentia noastra deoarece a fost recompensat cu Red Dot Design Award la categoria ‚Product Design’. Si nu a fost singur, pentru ca ‚fratele mai mare’ Peugeot 2008 i-a stat aproape.

Peugeot 208 si 2008 primesc premiul Red Dot Award 2020 la categoria ‘Product Design’

Nu era un secret ca masinile Peugeot au un design extrem de atragator, insa ultimele premii Red Dot Award au subliniat inca o data acest lucru. Este cel de-al saselea premiu pe care marca frantuzeasca Peugeot il castiga pentru limbajul de design.

Peugeot 208, Masina Anului 2020 in Romania dar si in Europa

Dupa cum bine stiti, modelul Peugeot 208 a obtinut titlul de masina anului in Romania, insa micul hatchback nu s-a oprit aici si a vrut sa demonstreze mai mult. Drept urmare, modelul frantuzesc a mai obtinut un premiu: Masina anului 2020 in Europa.

Citeste si: 2020 Peugeot 208: Prim contact cu noua masina a anului

Ca si cum nu era de ajuns, Peugeot 208 a mai impresionat o data si a obtinut premiul Red Dot Award la categoria ‚Product Design’. Era de asteptat ca designul atletic, liniile pure si senzuale sa seduca juriul concursului Red Dot Design Award.

Mai mult, interiorul suprinde si el si propune, in premiera mondiala, un instrumentar de bord digital 3D. Acesta este disponibil standard incepand cu nivelul de echipare Allure si face parte din Peugeot 3D i-Cocpit, care include si un volan compact cu comenzi integrate, dar si un touchscreen de 10 inch.

Peugeot 2008 si 208 recompensate cu Red Dot design Award la categoria ‚Product Design’

Pe langa Peugeot 208, si fratele sau mai mare, Peugeot 2008, a impresionat juriul concursului mentionat mai sus. Iarasi, nu suntem surprins deloc, deoarece designul este spectaculos si usor de recunoscut. La prima privire, observa, luminile de zi verticale cu LED, care imita coltii unei feline, dar si profilul multifatetat adoptat de noul SUV cu linii elegante.

In partea din spate, observam o banda orizontala de un negru stralucitor, ce integreaza semnatura luminoasa LED a marcii.

Interiorul este si el la nivelul exteriorului, si ofera cusaturi elegante, iluminat ambiental cu LED incepand cu nivelul de echipare GT Line, da si materiale premium ca Alcantara, disponibile in versiunea GT.

Versiuni electrice pentru modelele Peugeot 208 si 2008

Anul 2020 aduce si noutati in gama Peugeot si anume versiuni electrice pentru modelele Peugeot 208 si 2008, numite e-208 si e-2008.

Comparate cu versiunile cu motoare termice, versiunile electrice vin cu o grila in culoarea caroseriei si emblema Leului care isi schimba culoarea in functie de unghiul din care este privita.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter