Parteneriatul dintre Volkswagen si Ford a fost extins

Parteneriatul dintre Volkswagen si Ford a fost extins

Volkswagen si Ford au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute extinderea parteneriatului inceput in debutul acestui an in zona utilitarelor. Vorbim de aceasta data despre o colaborare care se anunta a fi mult mai intensa intre cele doua companii, noul parteneriat vizand un segment strategic pentru viitor.

Mai exact, vorbim despre o colaborare in segmentul electric, masinile cu o asemenea propulsie incepand sa fie din ce in ce mai cautate pe marea majoritate a pietelor auto. Haideti sa descoperim impreuna care sunt planurile celor doua grupuri dupa ce acest parteneriat a fost extins!

Aflam in primul rand ca americanii de la Ford vor dezvolta modele electrice pe platforma Modular Electric Toolkit (MEB) a Grupului Volkswagen. Conform informatiilor, totul va incepe cu un model electric de volum care va fi produs in cadrul uzinei de la Koln (Germania) si care va ajunge pe piata abia in anul 2023. De asemenea, se pare ca nu este exclus ca cei de la Ford sa dezvolte in paralel si un alt model pe aceeasi platforma MEB.

Acordul dintre cele doua companii prevede ca americanii pot utiliza componentele platformei MEB pentru a dezvolta un numar de 600.000 de masini electrice. Pana atunci insa, cei de la Ford vor lansa cel mai probabil un SUV electric in 2020 si alte doua modele electrice pana in 2021, conform promisiunilor enuntate anterior!

Insa segmentul electric nu este singurul care este vizat de aceasta extindere a colaborarii dintre Volkswagen si Ford. Aflam astfel ca cei de la Volkswagen vor investi nu mai putin de 2.6 miliarde de dolari in Argo AI, un start-up american care dezvolta sisteme pentru masinile autonome. Argo AI a fost cumparat de cei de la Ford in urma cu doi ani in schimbul a un miliard de dolari.

De asemenea, divizia de sisteme autonome Autonomous Intelligent Driving a producatorului german urmeaza sa fie integrata in Argo AI. In cele din urma, se pare ca Ford si Volkswagen vor avea un numar de actiuni egale in acest Argo AI.

Dupa ce tranzactia va fi aprobata de catre autoritati, Argo AI va dezvolta tehnologii pentru masini autonome atat pentru cei de la Ford, cat si pentru germanii de la Volkswagen. Cele doua grupuri isi doresc ca aceste sisteme sa fie utilizate in viitor pentru servicii de ride-sharing si livrari de bunuri. Este important de mentionat ca cele doua companii au tinut sa specifice ca fiecare isi va promova independent produsele rezultate in urma acestui parteneriat!

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter