Panica in Italia. Ferrari si-a inchis toate fabricile de teama Covid-19

Panica in Italia. Ferrari si-a inchis toate fabricile de teama Covid-19

Italia continua sa se confrunte cu o escaladare a cazurilor de imbolnaviri cu coronavirus, astfel ca mai multe companii au decis sa isi inchida fabricile.

Ferrari a decis sa isi inchida fabricile de la Maranello si Modena, atat divizia de masini de oras, cat si sectia care se ocupa de monoposturile de Formula 1, din cauza epidemiei de coronavirus.

Decizia a fost din cauza unor intreruperi in lantul de aprovizionare cu piese, dar si in contextul reducerii unor activitati economice, masura luata de guvernul italian. Productia in cele doua fabrici a fost oprita pana la data de 27 martie, dar unii angajati vor putea lucra de acasa.

De asemenea, echipa de Formula 1 si-a suspendat acitivitatea, in conditiile in care sezonul din Marele Circ si-a vazut startul anulat. Pe langa Marele Premiu al Australiei, care era programat in week-endul trecut, alte trei curse au fost amanate, astfel ca startul sezonului se va da cel mai probabil in luna mai, cu Marele Premiu al Olandei.

Italia este tara europeana cea mai afectata de Covid-19 si a doua din lume, dupa China. Peste 20.000 de imbolnaviri au fost raportate in Peninsula si 1.441 de decese.

VIDEOCLIPUL ZILEI